Política 24/07/2018

La diputada Montse Seijas estarà dreta al Parlament fins que li assignin un escó a l'esquerra

Es queixa que la Mesa fa parts i quarts perquè sí que permet separar el Grup Mixt amb Salvador Aguilera

S. Vidal
1 min
La diputada Montse Seijas estarà dreta en el Parlament fins que li assignin un escó a l'esquerra

PalmaLa diputada del Grup Mixt, Montse Seijas, ha protagonitzat una de les imatges del ple del Parlament d'aquest dimarts atès que ha presenciat la sessió dreta en el seu escó. Hi ha estat i promet que hi continuarà "fins que el cos aguanti" com a mesura de protesta per una decisió de la Mesa del Parlament que considera "arbitrària".

Seijas es queixa que la ubicació dels diferents diputats del Grup Mixt és injusta i recorda que quan l'expulsaren de Podem ja va demanar, conjuntament amb Xelo Huertas, seure a l'esquerra de l'hemicicle "perquè em sent una dona d'esquerres, progressista". Llavors la Mesa del Parlament la va remetre a l'article 59.1 del Reglament, que diu que els grups han de seure plegats dins l'hemicicle i li varen denegar la sol·licitud.

Posteriorment, amb l'arribada al grup del diputat Salvador Aguilera, qui recentment ha abandonat Podem, sí que s'ha permès que continuàs assegut en el seu lloc de l'hemicicle.

"La dreta és molt menys sectària que aquells que es diuen d'esquerres", ha criticat Seijas, qui considera que s'han vulnerat els seus drets de diputada. "Vull que la gent sàpiga que em sec devora Cs i el PP perquè m'hi obliguen, perquè som una dona i no tenc un partit darrere que em defensi".

Seijas comenta que ha fet una petició escrita a la Mesa i que el Grup Mixt ha presentat tres propostes per a la reestructuració dins l'hemicicle.

stats