Política 14/05/2022

El Dia de la família de Vox a Inca transcorre amb normalitat

La protesta antifeixista no aconsegueix quòrum

ARA Balears
1 min
Moment en què el cuiner prepara la paella

PalmaL'acte del Dia de la família de Vox a l'escola pública Miquel Duran i Saurina d'Inca ha transcorregut amb normalitat. Aquest esdeveniment va generar polèmica entre la comunitat educativa del centre i a les xarxes socials. Per a aquest dissabte s'havia convocat una concentració antifeixista en contra d'aquest acte, però només han acudit a la cita unes 10 persones.

L'Ajuntament d'Inca es va defensar contra els atacs que va rebre per permetre aquest esdevniment. El Consistori no es pot negar a autoritzar un acte a un lloc públic si, anteriorment, en aquestes mateixes instal·lacions, altres partits i organitzacions han duit a terme diferents esdeveniments", va dir a l'ARA Balears. "Mentre l'acte sigui legal, l'Ajuntament, estigui d'acord o no amb la ideologia de la institució, ha d'acceptar-ho", destacaren fonts del Consistori.

Arran d'aquest acte, l'activista i treballadora de l'Ajuntament de Palma Maria Llull va convocar una concentració antifeixista per protestar-hi en contra. Tot i la polèmica que aquesta iniciativa va generar a través de les xarxes socials, la concentració s'ha hagut de suspendre per falta de quòrum. "Aquesta protesta ha estat un fracàs, però no vol dir que s'aturi aquí", exposa Llull.

Els manifestants

En aquest sentit, Llull no perd l'esperança amb vista a futures concentracions: "Els atacs i contraatacs" d'aquests dies a les xarxes en "varen inflar les expectatives", apunta Llull, qui assegura que continuarà lluitant contra el feixisme. "L'extrema dreta no ha d'estar a les nostres escoles, als nostres carrers, al nostre país, i no ha d'existir en aquest món", conclou.

stats