Política 19/10/2019

Mossos i Policia Nacional detenen 83 persones durant la cinquena nit de disturbis

Des de dilluns els agents han arrestat 171 persones, onze de les quals han ingressat a la presó

Ara
2 min
La manifestació dels estudiants acaba amb càrregues i detinguts

BarcelonaEntre dilluns i divendres, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut a Catalunya 171 persones pels disturbis un cop acabades les protestes contra la sentència del Procés. Segons el ministeri de l'Interior, ahir a la nit va ser quan es van practicar més detencions. En total es va arrestar 83 persones a tot el país, bona part de les quals a la ciutat de Barcelona. Del total de detinguts ahir, 54 van ser arrestats pels Mossos d'Esquadra, segons l'últim balanç que ha fet públic el cos policial.

Des de dilluns, 18 d'aquests 171 arrestats han ingressat preventivament a presó per ordre d'un jutge, la majoria també a Barcelona. Els últims són sis persones que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha enviat a presó provisional i sense fiança per presumptes delictes d'ordre públic i d'atemptat a l'autoritat després de ser detinguts durant les concentracions a Barcelona. El jutge ha deixat en llibertat provisional sis persones més detingudes als aldarulls de la capital catalana. També aquest dissabte, un jutge de Tarragona ha enviat dos homes preventivament a la presó per la seva participació, presumptament, en els aldarulls en aquesta ciutat. A Girona, la jutge ha ordenat l'ingrés provisional entre reixes d'un home per desordres públics, atemptat contra l’autoritat i danys. La magistrada ha deixat en llibertat provisional 7 persones més. A la resta de detinguts que han quedat en llibertat amb càrrecs des de dilluns, els jutjats catalans els han imposat una prohibició de participar en manifestacions o una ordre d'allunyament dels punts on van tenir lloc els incidents.

De fet, el jutge de Tarragona que avui ha dictat presó per a dos arrestats n'ha deixat en llibertat provisional tres més, a qui retira el passaport i els prohibeix acostar-se a menys d'un quilòmetre de qualsevol tipus de manifestació durant mig any, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Tant el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, com el conseller Miquel Buch han avalat la feina dels policies i han assegurat que han actuat amb proporcionalitat, malgrat les crítiques que ha rebut el contundent dispositiu policial.

Marlaska, que aquest dissabte s'ha desplaçat a Barcelona, ha destacat que des de dilluns més de 300 agents han resultat lesionats (283 dels quals són Mossos i 17 policies nacionals lesionats durant la jornada d'ahir). També ha parlat de danys en 264 vehicles policials (43 dels Mossos i 221 de la Policia Nacional, segons el balanç del ministeri).

L'elevat nombre de policies lesionats que recull el ministeri contrasta amb les xifres del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que parla en total de 183 persones ferides a Catalunya durant els disturbis de la nit passada.

stats