Política 12/07/2018

Les companyies aèries ja estan preparades per aplicar el 75%

Avui s'aprova el descompte i, un cop publicat al BOE, els ciutadans de l'illa podrien comprar els bitllets amb el preu reduït a partir de dilluns que ve

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears,

PalmaAquest divendres s'aprova de manera definitiva l'increment de la subvenció del 50 al 75% per la connexió amb la Península dels residents de les Balears, les Canàries, Ceuta i Melilla. Els ciutadans de les Illes Balears podran comprar els bitllets amb el nou descompte un cop el reial decret sigui publicat al BOE. Es preveu que això passi aquest dissabte.

El president de l'Agrupació Empresarial d'Agències de Viatge de Balears (AVIBA), Antoni Abrines, ha explicat que hi ha 'rumors' que el descompte s'apliqui a partir de dilluns que ve, però que encara no han rebut la confirmació per part del Ministeri de Foment. Si aquest n'és el cas, Abrines afirma que les companyies aèries ja estan preparades per aplicar-lo. Les agències també aplicarien el 75% el mateix dilluns, ja que el seu sistema de reserves està integrat amb el de les companyies i, per tant, els preus s'actualitzen automàticament.

Quant al mateix descompte per als residents de les Illes Canàries, el president AVIBA afirma que "estan igual que nosaltres" i que aquest "s'aplicarà exactament igual" que a les Balears. Segons ha confirmat Abrines, les agències de viatge balears han estat aquestes setmanes en contacte amb els empresaris Canàries per parlar d'aquest tema que afecta ambdós arxipèlags.

Segons el departament que dirigeix José Luis Ábalos, en funció d'un acord del passat Consell de Ministres en el qual es va aprovar l'autorització de la tramitació urgent del reial decret per augmentar al 75% el descompte de residents, s'estableix la bonificació mentre el decret es desenvolupa. Aquest procés, segons Foment, pot trigar un temps, per això es dota de seguretat jurídica i permanència l'aplicació d'aquesta subvenció.

El PP demana que el descompte del 75% sigui retroactiu des l'1 de juliol

El PP de les Illes Balears ha criticat el retard en l'aplicació del 75% del descompte de resident per als viatges a la Península.

Marga Prohens ha parlat de l'intent del govern central d'aplicar el 75% sobre la tarifa ja bonificada dels bitllets. "Seria la consumació del primer robatori de Pedro Sánchez a les Balears i des del PP no ho permetrem", ha assegurat Prohens. En l'esmena del PP, aprovada pel Congrés dels Diputats, quedava clarament especificat que el descompte s'havia de realitzar sobre la tarifa regular, perquè realment "tingui efecte sobre la butxaca dels ciutadans".

El Partit Popular demanà, durant la Comissió de Foment de dijous al Congrés dels Diputats, que el descompte del 75% per als viatges a la Península sigui retroactiu i aplicable des de l'1 de juliol, com així ho tenia previst el govern del PP. "Si el PP continuàs governant a Espanya, els ciutadans de les Balears ja s'haurien començat a beneficiar d'aquest descompte fa 12 dies. El robatori de Pedro Sánchez ja dura molt i encara es podria allargar unes setmanes", ha manifestat Marga Prohens.

Per acabar, Prohens ha dit que "el mer intent de fer trilerisme polític amb el 75%, enganant i mirant on es pot aplicar i on no, és denunciable i demostra que Pedro Sánchez no només ens roba, sinó que es riu dels ciutadans de les Balears".

stats