Política 27/06/2018

El 75% de descompte per a residents no arribarà fins al 2019

El ministre de Foment atribueix a un error del PP que la bonificació arribi, "en el millor dels casos", d'aquí a sis mesos

Ara Balears
2 min
La consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, critica la mesura de Madrid que afecta els viatges en grup.

PalmaDia 1 de juliol no entrarà en vigor el 75% de descompte per a residents. N'ha informat aquest dimecres el ministre de Foment, José Luis Ábalos. L'aplicació de la bonificació del 75% dels bitllets d'avió i de vaixell entre els arxipèlags espanyols i la Península, dirigida als residents balears i canaris, trigarà sis mesos, "com a mínim", a entrar en vigor.

En resposta a una pregunta de la diputada de Coalició Canària, Ana Oramas, en la sessió de control al Govern, sobre quan entrarà en vigor aquest descompte, Ábalos ha explicat que haurà de fer-se mitjançant un reial decret i que aquests són els terminis i "no hi ha cap altra opció".

Segons ha aclarit, aquesta bonificació, que haurien de preveure els pressupostos generals de l'Estat, que s'aproven aquest dijous, no s'ha inclòs de la manera correcta en aquest text, per la qual cosa, encara que hi ha el compromís d'executar-la, no podrà entrar en vigor l'1 de juliol, com ha reclamat Oramas.

"Sé, com ho varen redactar Nueva Canarias i el PP", ha replicat la diputada canària, que "el problema el varen crear uns altres", però que "les solucions són vostres". "Aquesta setmana hi ha Consell de Ministres i poden aprovar un decret perquè el descompte entri en vigor l'1 de juliol, així com varen fer un decret per a RTVE", ha reclamat Oramas a Ábalos.

No obstant això, Ábalos, que ha insistit que "aquest Govern té un compromís amb la bonificació", ha explicat que encara que el decret estigui llest en el Consell de Ministres d'aquesta setmana o la vinent "té uns terminis amb una durada que en el millor dels casos serà de sis mesos". "Cal distingir la tramitació d'un reial decret legislatiu com aquest del de RTVE", ha defensat, detallant que ha d'estar a exposició pública i, fins i tot, subjecte a consulta de les comunitats".

stats