Denuncien per maltractaments un vicesecretari del PP català

El partit el va cessar del seu càrrec a la Diputació per la desfeta del 14-F

3 min
Albert Fernández Saltiveri, al centre de la foto, entre Alejandro Fernández i Daniel Serrano

BarcelonaNova denúncia per presumptes maltractaments al PP. Si abans de començar la campanya electoral el partit popular apartava de tots els seus càrrecs el secretari general, Daniel Serrano, per una presumpta agressió sexual a una companya del partit, ara és l'actual vicesecretari de comunicació, Albert Fernández Saltiveri, qui ha estat denunciat per presumptes maltractaments a la presidenta de Noves Generacions, Irene Pardo, que també és la seva exparella. Segons ha pogut saber l’ARA, la denúncia es va interposar aquest mateix dilluns als jutjats per un delicte de lesions en l’àmbit de la violència de gènere.

L'escrit de denúncia que ha presentat Pardo, de més de 30 pàgines, s'acompanya d'un informe mèdic que reporta lesions, com ara una fissura al nas i contusions a tot el cos, que hauria patit fruit de les presumptes agressions de Saltiveri. A més, també denuncia maltractament psicològic continuat. Consultat per l'ARA, Saltiveri assegura no tenir constància de la denúncia que, ha dit, en tot cas és "falsa".

Segons fonts pròximes a la dirigent popular, Pardo estaria considerant deixar el PP i la presidència de Noves Generacions a causa de la "incomoditat" que li ha generat ser-ne membre durant els últims mesos, ja que, afirmen les mateixes veus, la formació tenia coneixement dels fets i, malgrat tot, no va apartar Saltiveri de les seves funcions a la direcció. Fonts d'aquesta direcció expliquen, però, que van tenir constància de la denúncia dilluns mateix i que es va decidir traslladar el cas al comitè estatal de drets i garanties del PP, que ha obert un expedient a Saltiveri. Les mateixes fonts apunten que en els pròxims dies es podrien prendre mesures com ara apartar-lo del càrrec de vicesecretari de comunicació, tal com va passar abans de la campanya en el cas de Daniel Serrano.

Es dona la circumstància que aquest dissabte –dos dies abans que es presentés la denúncia– el partit ja ha cessat Saltiveri –a més de Josep Llobet– del càrrec d'assessor de la Diputació de Barcelona. Saltiveri i Llobet seran substituïts per l'exalcalde de Castelldefels Manuel Reyes i l'exdiputat al Parlament Santi Rodríguez. Tanmateix, fonts de la formació desvinculen el cessament de Saltiveri dels presumptes maltractaments. Segons expliquen diverses fonts del PP, la destitució de Saltiveri i de Llobet a l'ens provincial és en realitat fruit dels mals resultats del partit el 14-F i de la voluntat de Pablo Casado de reestructurar la direcció a Catalunya. Un destacat dirigent del partit remarca que Génova "havia posat una creu" a Saltiveri des de feia temps per la seva "incompetència" i que la desfeta en les eleccions catalanes va acabar de condemnar-lo.

Reestructuració a fons del partit

La denúncia és un altre cop contra l'equip més proper d'Alejandro Fernández, que ja es va quedar sense secretari general després del cas de Serrano i que en les setmanes que venen haurà d'afrontar una remodelació a fons de la seva cúpula. Un procés que, expliquen diverses fonts, estarà tutelat des de la direcció estatal del partit, molesta pels pèssims resultats obtinguts a Catalunya a les eleccions al Parlament i perquè creu que cal un "canvi en profunditat" dels equips que governen actualment el partit a Catalunya. Fonts de la direcció catalana apunten, però, que els canvis no es podran dur a terme fins que no hi hagi nou Govern i l'ombra de la repetició electoral s'hagi esvaït del tot.

En el primer comitè executiu que va celebrar el PP després de les eleccions, les crítiques contra la gestió d'Alejandro Fernández i els seus homes de confiança es van multiplicar. Diversos membres de l'executiva van retreure a l'actual president del partit a Catalunya la manera com es va configurar la llista, però també la seva gestió del territori, ja que alguns consideren que l'ha deixat abandonat. Per intentar apaivagar les crítiques i marcar un nou rumb, de cara als pròxims dies està prevista una renovació de dalt a baix de la direcció, sense substituir, ara per ara, el seu president.

stats