Política 13/12/2016

El denunciant de la trama Gürtel afirma que Correa no era conscient d'estar cometent un delicte

José Luis Peñas, que s'enfronta a 6 anys i 5 mesos de presó, declara davant el jutge que el cap de la trama "no entén el que és malversació"

Ara
1 min
José Luis Peñas, exregidor del PP a Majadahonda i autor del llibre Uno de los suyos.

MadridEl denunciant de la trama Gürtel i exregidor de l'Ajuntament de Majadahonda, José Luis Peñas, ha afirmat que Francisco Correa, considerat el 'líder' de la trama, "volia fer diners de qualsevol manera" i que per això no era conscient del delicte que estava cometent amb els seus negocis i ha afegit que "no entén el que és malversació". Peñas, que s'enfronta a 6 anys i 5 mesos de presó, ha declarat aquest dimarts davant del tribunal encarregat de jutjar els 37 acusats per la primera etapa d'activitats de la xarxa.

Quan la fiscal Concepción Nicolás ha mostrat les transcripcions de les gravacions on es parla de la suposada 'comptabilitat B' de Correa, Peñas ha volgut remarcar que mai havia parlat amb Correa sobre comptabilitat i que en cap moment va ser conscient de què hi havia una "caixa B", ni tampoc de l'existència d'una "caixa mare".

Tanmateix ha volgut remarcar el que va declarar l'empresari en aquest judici, destacant que és "cent per cent cert" que Correa portava, tant a la seu del PP al carrer Génova de Madrid com a la casa de Luis Bárcenas, maletins amb diners a dins.

Dels diners, ha explicat que eren de les obres que li va adjudicar el Ministeri de Foment mentre estava dirigit per Francisco Álvarez-Cascos i ha apuntat que "quan portes aquests diners és perquè es quedin allà, perquè el partit es financiï amb ells".

Sobre la identitat de 'Luis, el Cabrón', que apareix a la suposada 'comptabilitat B' de Correa, Peñas ha assegurat que havia escoltat aquest apel·latiu en referència a "els cabrons de 'Génova'" però no sobre Bárcenas. Tanmateix, tampoc creu que Luis Delso, expresident de Isolux, sigui aquesta persona.

stats