Política 27/06/2013

Denuncien Alberto Fabra per la contractació de dos assessors quan era alcalde de Castelló de la Plana

L'associació que ha presentat la denúncia acusa el president de la Generalitat Valenciana de malversació de fons públics i falsedat documental en la contractació de dos auxiliars l'any 2011

Efe
2 min

MadridL'Associació contra la Corrupció ha interposat una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció contra el president de la Generalitat Valenciana i exalcalde de Castelló de la Plana, Alberto Fabra, i contra l'actual regidor, Alfonso Bataller, per presumptes delictes en relació amb la contractació per part de l'Ajuntament de dos auxiliars.

L'associació, creada recentment i que ha signat un conveni de col·laboració amb el sindicat Manos Limpias, acusa en concret Fabra i Bataller de malversació de fons públics i falsedat documental en la contractació, l'any 2011, de dos assessors del grup municipal. Segons el president l'associació, Enrique Soriano, aquests dos treballadors amb sou públic no exerceixen cap funció a l'Ajuntament, sinó a la seu del Partit Popular de Castelló de la Plana.

Soriano ha explicat, a més, en una compareixença conjunta amb el secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernard, que l'organització ha presentat també una querella criminal davant el Tribunal Superior de Justícia valencià contra el conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, per presumptes adjudicacions irregulars, des de l'any 2000, a l'empresa d'una treballadora del grup del PP en les Corts Valencianes. Aquesta empresa hauria rebut, segons ha indicat, un total de set milions d'euros dividits en obres menors.

Finalment, Soriano ha avançat la interposició d'una última denúncia davant la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia valencià contra Castellano per la suposada contractació "massiva" d'afins i amics en diverses institucions i organismes públics. Els seus noms, però, no els ha facilitat, segons ha dit, per no perjudicar aquests treballadors.

Fonts de la Generalitat Valenciana han indicat també a EFE que l'actuació del president Fabra ha estat sempre "neta, clara, honesta i ajustada a la legalitat". Han ressaltat, a més, que aquesta denúncia "és conseqüència de la política de tolerància zero que lidera Alberto Fabra" contra la corrupció i han detallat que la denúncia, que es refereix a dos auxiliars administratius, no assessors, es remunta a la seva època com a alcalde de Castelló de la Plana.

stats