Política 22/05/2019

Jarabo: "Crearem el dentista municipal per a tota la gent que no se'l pot pagar"

La formació morada també promet crear noves escoles gratuïtes de 0-3 anys i residències

Maria Fuster
2 min
El cap de llista d’Unides Podem a Palma, Alberto Jarabo, juntament amb Carol Abad, número 6 de la candidatura, i Clàudia Costa, número 4

PalmaEl cap de llista d’Unides Podem a Palma, Alberto Jarabo, juntament amb Carol Abad, número 6 de la candidatura, i Clàudia Costa, número 4, ha presentat les mesures socials que vol implementar Podem a Cort la pròxima legislatura.

Entre les propostes destaca l'ampliació de la cartera de serveis públics i municipals a l'odontologia, per garantir un servei per a totes les persones amb les rendes més baixes. "Moltíssima gent té problemes bucodentals i no es pot pagar un dentista- És imprescindible que des dels ajuntaments, tal com ha fet també Barcelona, nosaltres a Palma incorporem un dentista municipal per atendre totes aquelles persones que en necessitin un", ha dit Jarabo.

Per altra banda, la formació morada es compromet a aconseguir la garantia i la gratuïtat de l'educació 0-3. I ho fan, diuen, com a resposta a una reivindicació històrica del moviment feminista: garantir l'educació fonamental en aquestes edats i facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral.

Així mateix, asseguren que faran feina per recuperar l'àmbit públic en l'atenció a la dependència a persones majors; per això preveuen crear més places públiques a fi de garantir un servei de qualitat i que els llocs de feina siguin també de més qualitat.

En el seu programa electoral també destaca la creació de protocols d'actuació en coordinació amb l'Observatori del Suïcidi de la Conselleria de Salut amb l'objectiu de facilitar-ne la tasca dins Palma per detectar situacions de risc, a banda de millorar les tasques de l’Oficina Antidesnonaments perquè sigui més efectiva, amb seguiment i acompanyament dels afectats. En aquest sentit, asseguren que l’Ajuntament prioritzarà treballar amb els bancs que compleixin amb el codi de bones pràctiques bancàries. A més, creuen que l'Oficina Antidesnonaments ha d’ampliar la seva tasca en la mediació i els ajuts al pagament del lloguer.

stats