Política 23/09/2019

Podem demana la dimissió de Montero però reclama que abans "pagui a les Balears els 177 milions"

El portaveu del grup parlamentari, Alejandro López, ha criticat que abans de proclamar les noves eleccions el govern espanyol no oferia solucions, i ara sí que ho fa

K. O.
1 min
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en una imatge d'arxiu

PalmaEl portaveu del grup parlamentari Unides Podem a les Balears, Alejandro López, ha demanat aquest dilluns la dimissió de la ministra d'Hisenda del govern espanyol, María Jesús Montero, però ha reclamat que primer pagui els 177 milions d'euros que l'Estat deu a les Illes. López ha criticat que la ministra primer digués que no es podia fer el pagament del deute de 177 milions del sistema de finançament però que després d'anunciar-se les eleccions generals hi hagi trobat una alternativa. "Es creu que som beneits", ha dit el portaveu.

El diputat del PP, Antoni Costa, ha afirmat que és una situació "vergonyosa". El popular considera que una vegada s'han convocat les eleccions Montero ha fet una "reinterpretació" d'un informe de l'Advocacia de l'Estat per pagar a les Balears que ha qualificat de "xantatge polític". Sobre el deute, Costa ha precisat que només pagaran a la Comunitat 99 milions i que la resta no es podrà pagar, "segons ha dit la mateixa ministra". A més, el portaveu del grup parlamentari del PP, ha avançat que donaran suport a la proposició no de llei de MÉS per Menorca amb què es vol "censurar" la ministra María Jesús Montero, però hi afegiran una esmena perquè es "reprovi" Montero.

Des de MÉS per Mallorca, la diputada Joana Aina Campomar ha qualificat el canvi de posició de la ministra com una "solució màgica" i considera que s'ha fet un ús partidista de la institució. Per aquesta raó, també donarà suport a la PNL dels menorquinistes.

stats