Política 12/08/2013

El 65% dels joves partiria d'Espanya per una feina

Creix el nombre de professionals de fins a 24 anys disposats a emigrar per treballar. Alemanya és la destinació on creuen que hi ha més oportunitats

Ara
1 min
L'atur juvenil està en màxims del 12,6% a tot el món, cosa que equival a 73 milions de desocupats menors de 25 anys, dels quals 800.000 s'han generat l'últim any.

BarcelonaEl 65% dels professionals espanyols d'entre 18 i 24 anys estaria disposat a canviar de país per un lloc de treball, onze punts percentuals més que el 2011, segons un estudi de l'Empresa de Treball Temporal (ETT) Randstad.

Aquest estudi, segons publica l'agència Europa Press, mostra també que com més jove és el professional, més predisposició existeix a deixar el país. El 63% dels joves d'entre 25 i 34 anys també optaria per sortir de l'Estat a la recerca d'una ocupació.

Concretament, el 75% dels professionals espanyols pensa que els països amb més oportunitats es troben a Europa, especialment Alemanya, on el 48% dels enquestats creu que és el país amb més oportunitats. França (7%) i Anglaterra (6%) són els altres dos països europeus preferits.

D'altra banda, els Estats Units i el Brasil són els indrets que ofereixen més oportunitats de treball a Amèrica (7%).

Finalment, l'enquesta de Randstad constata que els professionals amb estudis universitaris són els que mostren més predisposició a la mobilitat internacional (66%), seguits dels treballadors amb títols de batxillerat (62%) i de formació professional (59%).

stats