Política 22/05/2018

La Delegació del govern espanyol no deixa entrar Torra a la sala d'autoritats de l'aeroport del Prat

La mesura es justifica en el fet que l'objectiu del viatge era visitar els presos

Ara
2 min
Quim Torra dirigint-se al faristol en la segona sessió del debat d'investidura aquest dilluns.

BarcelonaLa Delegació del govern espanyol a Catalunya va prohibir ahir que el president de la Generalitat, Quim Torra, utilitzés la sala d'autoritats de l'aeroport del Prat durant el seu viatge a Madrid per veure els presos, segons ha avançat 'El País' i ha confirmat Torra en una entrevista a RAC1. Aquesta sala permet a les autoritats evitar el control de seguretat de l'aeroport i esperar-se en aquesta zona fins a l'hora de l'embarcament. La Delegació del govern espanyol va advertir Torra el dia abans que no podria fer ús d'aquesta sala a causa de l'objectiu del viatge: visitar els presos polítics a Soto del Real, Estremera i Alcalá-Meco.

És la primera vegada que el govern espanyol no deixa entrar un president de la Generalitat a la zona d'autoritats de l'aeroport català. Des del departament de la Presidència entenen que la Delegació del govern espanyol no s'ha d'immiscir en els viatges de les autoritats catalanes, tot i que siguin de caràcter privat. Asseguren que no ho havien fet mai amb Artur Mas ni tampoc amb Carles Puigdemont.

Segons la Delegació del govern espanyol, l'equip de Torra va incomplir amb el protocol d'especificar el motiu del viatge en la seva sol·licitud d'utilització de la sala d'autoritats. A més, la Delegació considera que la visita a les presons madrilenyes no es pot considera un viatge oficial, tot i que des del Govern consideren que l'oficialitat de la visita és indiscutible des del moment que el ministeri de l'Interior autoritza l'entrada de Torra a les presons.

"Em vaig sentir cap de govern a Madrid i menyspreat a Barcelona", ha dit el president de la Generalitat, Quim Torra, sobre aquest fet en una entrevista a RAC1. A les presons, ha assegurat, va rebre un "tracte exquisit".

El PDECat ja ha demanat explicacions al govern espanyol pel veto de Torra a la sala d'autoritats de l'Aeroport del Prat. Des de Madrid, Ferran Bel, diputat del PDECat al Congrés dels Diputats, ha enviat una sèrie de preguntes entre les quals pregunta a l'executiu si existeix algun reglament específic pel qual el president català no va poder entrar a la sala, així com demana qui decideix si una autoritat pot utilitzar aquesta sala, entre d'altres qüestions. La formació també té previst enviar les preguntes al Senat.

stats