Política 26/02/2018

El ple del Consell de Menorca aprova l'avanç del PTI amb el vot contrari del PP

Mentre que l'equip de govern posa sobre la taula les modificacions del Pla Territorial Insular del 2003 per adaptar-lo als nous temps, el PP considera que es tracta d'un document restrictiu i antiturístic

Ara Balears
2 min
El tripartit del Consell segueix defensant el model turístic a l'illa en base al PTI de 2003.

MaóPSOE, MÉS per Menorca i Podem han aconseguit aprovar en el ple extraordinari d'aquest matí a Maó l'avanç de l'aprovació inicial del Pla Territorial Insular, l'eina d'ordenació territorial que proporciona la seguretat jurídica necessària per equilibrar l'activitat econòmica i el desenvolupament sostenible. El debat s'ha traslladat a un plànol de discussió política sobre el model territorial.

La presidenta del Consell i responsable d'Ordenació, Susana Mora, ha destacat, en primer lloc, "el PTI de l'any 2003, ja que és la nostra base per actuar sobre el futur. El model és correcte i s'ha revisat per equilibrar-lo correctament i actualitzar-lo d'acord amb els nous temes: el lloguer turístic en habitatges, els accessos a platges, les infraestructures, la zonificació, etc. En definitiva, per validar les mesures que l'any 2003 eren exitoses i modificar les que creim que són necessàries". D'altra banda, la consellera del Partit Popular, Salomé Cabrera, ha assegurat que "el PTI del 2003 es va aprovar sense el consens de la societat menorquina, i el resultat no va ser bo, si tenim en compte la sentència condemnatòria del cas Cesgarden que encara arrossegam. Nosaltres vàrem aprovar la Norma Territorial Transitòria i la varen derogar. Aquest avanç arriba dos anys i mig tard i es demonitza el turisme".

La intensitat del ple extraordinari augmentat en el segon torn de paraula. Susana Mora ha lamentat les crítiques de l'oposició al PTI i ha recordat que "malgrat els 15 anys de vida d'aquest document, les previsions de creixement no s'han superat en cap moment. De les 600 places hoteleres que es preveien per a cada any, prop de 6.000 en 10 anys, només se n'han aconseguit 1.083. Ni aturada de l'economia ni decreixement". Finalment, Salomé Cabrera ha acusat l'equip de govern d'inacció política: "Nosaltres vàrem aprovar la Norma Territorial Transitòria amb bons resultats i vostès han estat incapaços de revisar el PTI. El seu model territorial és el 'no a tot'. Donen inseguretat jurídica i l'únic que fan és prohibir".

stats