Política 21/09/2017

Els jutges defensen el magistrat de Barcelona que va ordenar la macrooperació contra l'1-O

El Consell General del Poder Judicial rebutja els atacs i les pressions que en qüestionen la legitimitat

Ara
1 min
El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona se situa a la Ciutat de la Justícia

BarcelonaEl Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha defensat l'actuació del magistrat del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que ahir va ordenar la macrooperació policial contra l'1-O. Després que milers de persones s'hagin manifestat aquest migdia davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en suport dels 14 detinguts, l'òrgan dels jutges ha volgut mostrar el seu suport a tots els membres "de la carrera judicial" que, seguint l'estat de dret, "presten els seus serveis a Catalunya".

El CGPJ ha dit que el poder judicial és una institució "essencial" en una societat democràtica, que "persegueix en tot moment el compliment de la llei i la defensa dels drets reconeguts a tots els ciutadans". "Aquesta és la seva obligació i l'únic objectiu que guia la seva actuació", ha afegit l'òrgan dels jutges, que ha rebutjat que aquest compliment estigui sotmès als atacs i les pressions "que pretenen qüestionar la legitimitat dels jutges o influir en la presa de decisions".

"Resulta inadmissible en qualsevol circumstància", ha puntualitzat el CGPJ, que ha considerat que això suposa "un atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial i posa en dubte un dels fonaments essencials" d'un estat constitucional. "La independència judicial no és un privilegi dels jutges sinó una garantia per als ciutadans", ha conclòs.

stats