Política 16/11/2013

Defensa homenatja un alt comandament franquista

Morenés inaugura un seminari que du el nom d'Alfredo Kindelán, cap de l'aviació feixista durant la guerra

Ara
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, amb el ministres de Defensa, Pedro Morenés, avui al Congrés / EFE

BarcelonaEl ministre de Defensa, que comanda Pedro Morenés, ha organitzat unes jornades militars que reten homenatge a un alt comandament franquista i responsable dels atacs aeris de la Guerra Civil, Alfredo Kindelán Duany. La Guerra Civil Espanyola va ser la primera en què l'aviació va bombardejar la població civil i milers de persones van perdre la vida en bombardejos com els de Lleida, Gernika o Barcelona. Morenés va inaugurar dimarts les jornades d'homenatge al general de brigada, que també coordinava les missions que feien els esquadrons de la legió alemanya Cóndor i l'aviació feixista italiana.

El diari 'Público' ha denunciat el cas ara, però no és nou. La càtedra es va crear el 1988 amb el socialista Narcís Serra de ministre de Defensa i cada any s'ha dedicat als assumptes de l'exèrcit de l'aire. El rei Joan Carles és el president d'honor de la càtedra.

stats