Política 29/01/2020

La dreta vol que el decret contra el turisme d'excessos es tramiti com una llei

PP, Ciutadans i Vox volen plantejar esmenes a la normativa, mentre que l'esquerra advoca per aplicar-la com abans millor

Maria Llull
1 min
El Parlament de les Illes Balears convalidarà el pròxim dimarts el decret contra el turisme d'excessos

PalmaPP, Ciutadans i Vox han demanat aquest dimecres que el decret contra el turisme d'excessos sigui tramitat com un projecte de llei per tal de poder incorporar-hi esmenes. El decret es convalidarà dimarts en el ple del Parlament.

"Donam suport a l'objectiu, perquè aquest tipus de turisme fa mal a la imatge de la nostra destinació, però el mateix Negueruela va reconèixer que el decret és molt millorable", ha dit el president del PP balear, Biel Company, després de la reunió de la Junta de Portaveus parlamentaris. "Proposarem que es tramiti com una llei per esmenar-lo i millorar-lo", ha afegit.

La diputada de Ciutadans també ha anunciat que el seu grup demanarà que el decret es tramiti com a llei per "millorar-ne el text". "Té un encaix en la pràctica difícil, i deixa serrells sense tancar", ha comentat. El portaveu de Vox, Jorge Campos, ha indicat que el seu grup també vol incorporar-hi esmenes.

Per part de l'esquerra, s'ha destacat la necessitat de posar en marxa com abans millor aquesta normativa. "El decret es convalidarà dimarts en el ple i suposarà un compliment dels acords de Bellver", ha dit la portaveu del PSIB, Sílvia Cano, qui també ha destacat que té "el consens del sector". Cano també ha remarcat "la rapidesa del Govern perquè estigui en vigor aquesta temporada". "Tothom s'hi podrà adaptar abans de Setmana Santa", ha sentenciat.

La diputada de Podem Esperança Sans també s'ha mostrat partidària de tirar endavant el decret aviat. "Arriba tard i és responsabilitat dels agents turístics, que no han fet cas dels avisos", ha indicat Sans, que considera aquesta normativa "una eina útil". "Com abans s'apliqui, millor", ha afegit.

stats