Política 14/05/2019

La regulació dels creuers, la neteja, Son Banya, la venda ambulant han estat els temes d'interès dels tuitaires al debat de Palma

El castellà ha estat més present que el català en les preguntes i en les respostes

Maria Fuster
2 min
Candidats a la batlia de Palma al debat amb tuitaires

PalmaEls candidats a la batlia de Palma de les diferents formacions polítiques que participen en les eleccions municipals del pròxim 26 de maig han donat resposta a les preguntes de tuitaires que els han demanat sobre les seves propostes electorals. Aquest acte ha estat organitzat per l'empresa Deacorde. Bona part de les preguntes i de les respostes han estat en castellà.

La regulació dels creuers, la neteja, Son Banya, la venda ambulant han estat els temes d'interés dels tuitaires al debat de Palma

El batle i també candidat de MÉS per Palma, Antoni Noguera, ha hagut de respondre el doble de preguntes que els candidats de les altres formacions. Eva Pomar, candidata a Cort per Ciutadans, i Josep Melià, d'El Pi, han estat les dues persones que menys intervencions han fet.

Entre les propostes que Noguera ha defensat, hi destaca la regulació de l'arribada de creuers com a assignatura pendent per dur a terme a la pròxima legislatura, "perquè la ciutat no s’adapti al turisme sinó el turisme a la ciutat". Segons Noguera, el sostre turístic exigeix una regulació dels creuers amb la col·laboració del Govern i d'Autoritat Portuària. "S’ha de fer ja perquè són dos anys de planificació", ha dit.

Per part seva, el candidat del PP i exbatle, Mateu Isern, ha criticat que es pretengui posar límits als creuers, perquè diu que això perjudicaria l'economia. "Ha parlat Noguera amb els comerciants?, perquè jo sí que ho he fet", ha assenyalat. "Un 85% dels ingressos d'una part imporant del centre depenen dels creueristes", ha sentenciat.

El número 1 de Podem, Albert Jarabo, ha explicat que la seva formació vol "crear un institut municipal de les arts i democratitzar molt més la cultura". Jarabo també ha assenyalat que “la decisió de qui ha de coordinar aquest àmbit ha d’estar oberta a la participació del sector”.

La candidata de Ciutadans, Eva Pomar, ha donat la raó a la tuitaire que li ha dit que Palma estava "més bruta que mai" i s'ha compromès que si guanya el seu partit, “durant els primers 100 dies ens dedicarem a això", perquè diu que Palma necessita una "política de xoc" en aquest sentit.

La venda ambulant ha estat una de les poques preguntes que ha respost Josep Melià, candidat d'El Pi a l'Ajuntament palmesà. Creu que no s’ha de regular. “Si és il·legal, és il·legal, i el que s’ha de fer és combatre-la. La Policia Local hi ha d’actuar de manera més contundent”, ha assenyalat i posteriorment ha demanat més contudència també a la Policia Nacional per combatre les màfies que diu que hi ha al darrere.

Des de VOX el candidat, Fulgencio Coll, que també ha criticat l'estat de neteja de Palma, ha parlat també de Son Banya: “Amb la dispersió de Son Banya el que hem aconseguit és la dispersió del problema que és el tràfic il·legal". Del poblat ha dit que li recordà l’Àfrica o l’orient desestructurat.

stats