Alumnat especialitzat en gènere organitza el primer debat polític sobre igualtat

Representants de tots els partits expliquen les seves propostes

Les alumnes de primer del cicle formatiu de Promoció de la Igualtat de Gènere de Son Llebre han organitzat el primer debat electoral, en què han reclamat mesures concretes en temes d'igualtat a cada partit polític. L'acte, que ha  tingut  lloc al  CIFP  de Son Llebre, ha permès als representants expressar el seu posicionament sobre diferents temes en resposta a les preguntes que eren formulades per l'alumnat.

Des del  PSIB , la candidata al Parlament,  Sílvia   Cano,  ha destacat la feina feta durant aquesta legislatura i ha mostrat el compromís a posar en marxa 16.000 noves places d'escoleta per permetre una millor conciliació. La representant de Podem,  Marisa   Lucas , candidata al Consell, ha proposat posar fi a l'escletxa salarial a través d'una llei d'igualtat retributiva que considerarà discriminació una diferència de més del 20% en les retribucions, un fet que serà denunciable judicialment, segons assenyala  Lucas .

La representant de MÉS per Mallorca i directora de l' IBDona , Rosa  Cursach,  també ha defensat la feina feta, amb accions com un protocol d'atenció a les víctimes de les violències masclistes i la formació de més de  1.000  professionals de salut en temes de violència de gènere. I ha reclamat la derogació de la reforma laboral, ja que només crea feina precària, la qual cosa afecta sobretot les dones.

La candidata d'El Pi Neus Serra ha lamentat la gran distància en temes de conciliació laboral que hi ha a l'Estat amb relació als països nòrdics i els ha posat com a referent. Des de Ciutadans,  Gäel   Thyus,  en aquest sentit, proposa una jornada més compacta, amb incentius per a les empreses.

El número 5 a les llistes del PP per Palma,  Guillermo  Sánchez, ha destacat que encara queda molta feina per fer i ha defensat la reforma laboral perquè ha creat llocs de feina sobretot entre les dones i els joves. També s'ha mostrat partidari d'incentivar les empreses.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF