Política 19/12/2013

"És l'enèsima vegada que la rossa s'endú una rebolcada": els correus de Blesa revelen les lluites de poder i els tractes a favor de Caja Madrid al PP

'El País' treu a la llum les crítiques de l'expresident de l'entitat a Esperanza Aguirre, que pressionava per substituir-lo per Ignacio González

Ara
2 min

BarcelonaEl diari 'El País' recull aquest dijous diversos correus electrònics enviats o rebuts per l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa entre el 2007 i el 2009 que proven els tractes de favor de l'entitat cap a una part del PP i les lluites de poder entre Aguirre –a qui Blesa anomena "la rossa"– i Gallardón per controlar la caixa. Els correus revelen les ingerències de la cúpula popular en la gestió de Caja Madrid, imposant inversions milionàries innecessàries o favors personals. 'El País' ha tingut accés als 8.000 correus de Blesa requisats pel jutge Elpidio Silva, que va dictar presó per a l'expresident de Caja Madrid per la compra d'un banc a Florida i la concessió d'un préstec a l'expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferran.

La batalla del poder

Els correus proven la lluita pel poder de Caja Madrid que el 2009 van protagonitzar dos sectors: el liderat per Esperanza Aguirre, que volia substituir Blesa per Ignacio González −avui, president de la Comunitat–, i l'encapçalat per Alberto Ruiz-Gallardón, defensor de Blesa.

  • De Matías Amat a Miguel Blesa (2-10-2009): "És l'enèsima vegada que Nacho González i la rossa [Esperanza Aguirre] s'enduen una rebolcada. N'aprendran. Als del pacte se'ls ha tornat a quedar la cara de gili... Felicitats!!!!"
  • De Miguel Blesa (2-10-2009): "És una batalla, no la guerra, però una bofetada a la rossa. Hi ha un moment que tot et produeix satisfacció. Atent als propers dies. Una abraçada".

Els drets del futbol

Aguirre volia que Caja Madrid financés una oferta de Telemadrid per comprar els drets de televisió del Reial Madrid.

  • D'Esperança Aguirre a Miguel Blesa (27-10-2006): "Nacho et parlarà d'un assumpte important. Fes-li cas".
  • D'Ignacio González a Miguel Blesa (12-11-2006): "Miguel, necessito urgentment que demà a primera hora signis l'oferta conjunta amb Telemadrid, tal com vam quedar, perquè Calderón la tingui abans de migdia. No cal afegir ni canviar res, només la teva firma amb la de Soriano. A primera hora et truco. Una abraçada".

Nepotisme

González va enviar un SMS a Blesa dient-li qui havia de designar per a un dels dos llocs que, com a principal accionista, Caja Madrid tenia al consell d'administració d'Iberia.

  • D'Ignacio González a Miguel Blesa (18-12-2007): "Em diu la 'jefa' que si has de posar 2 consellers de la caixa a Iberia, i un és executiu de la caixa, que l'altre sigui Mercedes Rojo. Sóc a l'esmorzar de Mariano i després et truco".

Favors personals

Un dels principals executius de Caja Madrid informa Blesa que s'ha refinançat la hipoteca d'una persona "per la qual es va interessar" l'aleshores alcalde de Madrid José María Álvarez del Manzano.

  • D'Ildefonso José Sánchez a Miguel Blesa (31-7-2008): "La persona per qui es va interessar l'alcalde [Álvarez del Manzano], Yuri Mayeli, ja té la seva hipoteca refinançada".
stats