Política 01/06/2021

El darrer decret llei d'habitatge del Govern es tramitarà com a projecte de llei

La proposta ha tengut el vot a favor de tots els partits del Parlament excepte el PP i Vox

ARA Balears
1 min
El Govern controlarà les operacions immobiliàries dels grans tenidors

PalmaEl Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimarts el darrer decret llei d'habitatge del Govern que es tramitarà finalment com a projecte de llei. L'objectiu d'aquest decret és impulsar i agilitzar els tràmits per oferir ajudes i altres mesures que facilitin l'accés a l'habitatge a l'Arxipèlag i reforçar el control dels grans tenidors. La proposta ha tingut el vot a favor de tots els partits de la cambra excepte el PP i Vox.

Entre les mesures aprovades en aquest decret destaca l'eliminació de l'obligatorietat de dipositar una fiança per poder rebre ajudes públiques en matèria d'habitatge. El conseller de mobilitat, Josep Marí, ha destacat que aquest requisit provocava que moltes famílies no podien accedir a aquestes ajudes perquè no tenien els diners per dipositar aquesta fiança. A més, Marí ha destacat també que aquest decret té com a objectiu evitar l'especulació immobiliària i exercir un major control sobre els grans tenidors per tal de poder disposar d'habitatges buits perquè es puguin llogar a famílies vulnerables.

Marí ha remarcat que aquesta llei permetrà garantir una major protecció a la funció social de l'habitatge, incrementar les sancions i establir un marc legal que empari la protecció de la construcció d'habitatges protegits.

L'oposició, en canvi, ha criticat les mesures aprovades aquest dimarts a les quals han qualificat "d'abús". Tot i que tant el PP com Ciutadans, El Pi i Vox han remarcat que consideren important modificar les lleis d'habitatge, els quatre partits han coincidit en el fet que el "problema" és la persecució als grans tenidors i la manera jurídica amb la qual s'ha elaborat la normativa.

stats