Política 24/05/2019

El darrer Consell de Govern de l'Executiu d'Armengol aprova més de 20 mesures

Llum verda a subvencions per al Museu de la Mar, la Cambra de Comerç de Menorca, Mar Blava i un documental sobre els nins robats

Carles Tudurí
2 min
El darrer Consell de Govern de l'executiu d'Armengol aprova més de 20 mesures

PalmaEl darrer Consell de Govern de l'Executiu de Francina Armengol ha aprovat més de 20 acords que s'han acumulat a la taula de les conselleries que el conformen i que fan referència tant a la concessió d'algunes subvencions com a l'aprovació de decrets, l'autorització de despeses o la signatura de convenis, segons han informat aquest divendres les portaveus del Govern, Pilar Costa i Fina Santiago.

Per exemple, s'han aprovat una subvenció de 20.204 euros per al Museu de la Mar i Pesca d'Eivissa, un ajut de 19.700 euros a la UIB per impartir el títol d'especialista universitari en intervenció socioeducativa en l'àmbit de la justícia juvenil, una contribució de 100.000 euros a la Cambra de Comerç de Menorca i una ajuda de 25.000 euros per a un documental sobre els casos dels nins robats.

Un dels acords més destacats és la integració del servei d'acompanyament de Projecte Home dins la xarxa pública de serveis socials. Se signarà un conveni amb un pressupost d'1,5 milions que permetrà a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació disposar de 250 places de servei d'acompanyament que fins ara oferia Projecte Home. El principal canvi que suposa aquesta integració és que la Conselleria serà l'encarregada de derivar el servei a les persones que el necessiten.

També s'ha autoritzat la licitació per 871.431 euros de les obres d'ampliació del CEIP Ses Comes de Portocristo i es declara d'interès autonòmic el nou CEIP de sa Pobla, que suposa una inversió de 4,4 milions d'euros, i el nou centre de salut d'Artà, al qual es destinaran 2,3 milions d'euros. També es declara projecte industrial estratègic el pla de reindustrialització de Lloseta.

El Govern ha autoritzat la despesa d'11,2 milions per licitar les obres de 105 habitatges de protecció oficial. Santiago ha reconegut que en aquesta legislatura no s'ha pogut construir cap habitatge nou "perquè hem tingut altres prioritats", fent referència a la tasca que ha fet aquest Govern en matèria social, principalment d'educació, sanitat i serveis socials.

En el consell d'aquest divendres també s'ha aprovat un decret pel qual es creen diverses categories d'infermeria, així com una despesa d'1,2 milions per fer front als efectes de la sequera. Així mateix, s'ha donat llum verda al nou reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes. També s'ha fet front a una de les reivindicacions de les treballadores públiques de sanitat, a les quals es reconeixen els complements que deixen de percebre durant els períodes d'embaràs.

stats