Daniel Serrano deixa totes les seves funcions al PP arran de la presumpta agressió sexual a una companya del partit

El número dos dels populars catalans també renunciarà a ser diputat si surt elegit el 14-F

2 min
El secretari general del PP a Catalunya, Daniel Serrano

BarcelonaDaniel Serrano, fins ara secretari general del PP a Catalunya, deixa totes les seves funcions al partit després que aquest diumenge es fes públic que està sent investigat per una presumpta agressió sexual a una companya de la formació. En un comunicat, el PP ha anunciat que Serrano s'aparta de totes les seves funcions per "preparar la seva defensa i poder demostrar així la seva innocència". D'aquesta manera, renuncia a la secretaria general del PP a Catalunya, així com també a dirigir la campanya dels populars pel 14-F, ja que n'era el cap de campanya. A més, el partit també ha anunciat que ha obert un expedient informatiu, a través de la comissió de garanties, per "aclarir tota la informació al respecte".

Amb tot, Serrano continuarà com a número quatre de la llista dels populars per Barcelona perquè el termini per presentar i corregir candidatures ha acabat i no se'l pot "excloure formalment". El PP, però, assegura que el dirigent conservador renunciarà a prendre possessió de l'acta com a diputat si és elegit el 14-F. Daniel Serrano ja era actualment diputat al Parlament, després que substituís Andrea Levy el maig del 2019, quan va fer el salt a Madrid per presentar-se a la candidatura dels populars per les eleccions municipals. Serrano, fins ara secretari general del partit a Catalunya, és la mà dreta del líder del PP, Alejandro Fernández, i una persona de la seva màxima confiança.

Segons va informar aquest diumenge el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la sala civil i penal està investigant el dirigent popular des del 2 de novembre de l'any passat, quan va rebre el cas procedent del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona. Serrano va ser citat a declarar el 18 de desembre i contra ell no pesa cap mesura cautelar perquè no ho van sol·licitar ni la Fiscalia ni la denunciant. La causa continua oberta per un delicte d'agressió sexual arran d'uns fets que van passar el 2016 i que, segons la denúncia a la qual ha tingut accés El Periódico, la víctima -la secretària de Dones i Igualtat del partit a Catalunya- sosté que va rebre "maltractaments físics, verbals i psíquics". Serrano, però, va negar els fets i va assegurar que es tracta d'un "xantatge" per "erosionar" la seva imatge a les portes d'una campanya electoral.

stats