Política 12/09/2016

La CUP replica a Puigdemont: "La factibilitat del referèndum és una qüestió de voluntat política"

Els cupaires recorden que l'Estat no permetrà la votació i insisteixen que s'ha de fer unilateralment

Acn
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb les diputades Mireia Boya i Anna Gabriel, de la CUP, en una imatge d’arxiu a Palau.

BarcelonaLa diputada i presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha deixat clar aquest dilluns, en una entrevista a TV3, que per als cupaires el referèndum s'ha de convocar de manera unilateral. Així, davant les paraules del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va parlar de convocar aquesta consulta "si és factible", Boya ha assegurat que "el referèndum el podem fer des d'aquí, si no és factible és perquè l'Estat no ens deixa fer-lo. La factibilitat és una qüestió de voluntat política", ha replicat a Puigdemont, i ha afegit que "aquesta factibilitat passa només per fer-ho unilateralment, sense tenir en compte el que diu l'Estat, perquè tenim claríssim que no el deixaran fer".

Per a Mireia Boya, de fet, "la factibilitat depèn del grau de desobediència i de com es faci" el referèndum. "Per fer-ho, s'haurà de desobeir i fer cas a la legalitat catalana en algun moment. La desobediència està en el cor de la convocatòria d'aquest referèndum", ha sentenciat la diputada anticapitalista. En aquest sentit, ha reiterat la seva defensa del referèndum unilateral d'independència (RUI) com una "qüestió de sentit comú" i no com "cap exigència de la CUP cap a ningú".

stats