Política 01/09/2021

Cs votarà la setmana que ve l'expulsió de Benalal del grup parlamentari

Encara que fos expulsat, conservaria l'acta de diputat i passaria a formar part del Grup Mixt

ARA Balears
2 min
El diputat de Cs Maxo Benalal.

PalmaEl grup de Ciutadans al Parlament votarà la setmana que ve l'expulsió de Maxo Benalal del grup, després que fos expulsat del partit a final de maig. Segons ha informat Europa Press, ho ha dit la portaveu parlamentària de la formació, Patricia Guasp, qui ha remarcat que aquesta votació no es durà a terme si el mateix Benalal renuncia a l'acta. En cas contrari, Guasp ha explicat que l'expulsió implicaria que sortís de l'òrgan.

Tot i això, Benalal, que actualment es manté com a secretari segon de la Mesa del Parlament, conservaria l'acta de diputat i passaria a formar part del Grup Mixt, format per MÉS per Menorca i Gent per Formentera, de manera que Cs quedaria amb quatre diputats en lloc dels cinc actuals.

Guasp ha remarcat que aquests mesos no ha mantingut "cap relació" amb Benalal i ha incidit que "l'única cosa" que s'ha exigit al diputat és que renunciï a la Mesa i a l'acta per deixar passar un altre candidat de la llista de Cs a Eivissa.

Guasp ha recordat que Benalal "representa Ciutadans" al Parlament, un lloc al qual no ha accedit de manera "personal", per la qual cosa li ha demanat "lleialtat". Amb tot, l'expulsió s'ha de votar dins del grup; així, els nombres fan necessari tenir el vot a favor d'almenys un dels dos diputats que havien signat al costat de Benalal l'escrit per rellevar Guasp com a portaveu: Marc Pérez-Ribas, que és portaveu adjunt, i Jesús Méndez.

Arran d'aquella crisi, el partit va obrir a tots dos un expedient informatiu, però finalment va donar per resolt l'assumpte després que retirassin l'escrit per canviar el càrrec de portaveu. En canvi, l'expedient de Benalal, a qui es considerava "instigador" de la maniobra, va acabar en expulsió. No obstant això, Benalal va afirmar llavors que les seves relacions amb el partit no estaven "trencades" i al llarg d'aquests tres mesos ha continuat exercint com a membre de la Mesa.

stats