Política 23/07/2021

Cs torna a entrar en crisi interna: nova onada de baixes i d'expulsions

L'exdiputada Sonia Sierra estripa el carnet i el partit mou fitxa contra dos regidors

Ara
2 min
La diputada de Cs Sonia Sierra en una roda de premsa a la seu del partit

BarcelonaNous símptomes de la crisi interna que viu Ciutadans arran de l'acumulació de desfetes electorals que l'han portat a perdre 42 diputats al Congrés i 30 a Catalunya i a quedar-se sense representació a la Comunitat de Madrid. La guerra interna es manifesta en dues direccions: d'una banda, membres destacats del partit que pleguen donant un cop de porta; i, de l'altra, membres que són obligats a plegar per la direcció a causa de desavinences mútues.

Aquest divendres n'hi ha hagut tres episodis. Una de les diputades amb més pes al Parlament l'última legislatura –quan eren el primer grup parlamentari, amb 36 escons– i assot contra la immersió lingüística, Sonia Sierra, ha anunciat que es dona de baixa del partit. Ha explicat que fa dies que va formalitzar la decisió, però que avui ha decidit fer-la pública pels "atacs" que ha rebut de companys amb càrrecs orgànics o públics. "Em sembla inacceptable perquè jo mai no he faltat al respecte a ningú", ha explicat a través de Twitter.

Però les baixes no només són voluntàries. Aquest divendres el partit també ha comunicat oficialment que obria els tràmits d'expulsió de dos dels seus regidors més destacats: la portaveu a l'Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes, i el portaveu a Girona, Daniel Pamplona. El partit al·lega el mateix motiu en els dos casos: no segueixen les instruccions de la formació. La llista de retrets a Ribes és llarga: "falta d'implicació" en el projecte, "falta de compromís", "falta de lleialtat" als companys i reiterades "faltes de respecte", segons recull l'ACN. Pamplona tampoc en surt gaire benparat, perquè el partit l'acusa de protagonitzar una "contínua vulneració del règim intern" i de no respectar "l'ideari del partit", informa l'agència Efe.

La direcció de Cs, mentrestant, intenta mostrar-se aliena a tot plegat. Per exemple, aquest divendres el líder taronja al Parlament, Carlos Carrizosa, ha fet un acte per presentar la denúncia que ha formalitzat Cs contra el Govern i l'ICF per l'operació dels avals al Tribunal de Comptes. Però al mateix temps que Cs continua aplicant les mateixes receptes per combatre el Procés, el partit ja fa temps que no pot dissimular que es dessagna internament.

stats