Critiquen el nou planejament de Manacor per afavorir famílies com els Nadal, els Suasi, els Mascaró i els Lliteres

Diversos col·lectius de les Illes inicien una campanya contra l'aprovació del PGOU del municipi

Un seguit d'entitats ciutadanes de Manacor acusen l'anterior equip de govern municipal i l'actual per afavorir grans famílies de la zona, com els Nadal, els Suasi , els Mascaró i els Lliteres, amb l'aprovació del nou Pla General d'Ordenació Urbana. Aquest planejament va ser elaborat  durant el passat mandat, amb el suport del PP, El Pi i  AIPC , però serà ratificat, segons expliquen aquests col·lectius,  per  l'actual equip, al qual donen suport MÉS,  Unides Podem  i el PSIB .

Per a aquest dissabte està prevista una roda de premsa convocada pel col·lectiu Dones de Llevant, l' Assemblea  Antipatriarcal de Manacor i Xítxeros amb Empenta. També hi assistiran per donar el seu suport membres  del  GOB Terraferida , Endavant i Ateneu  lo  Tort.
Entre els fets que han aixecat les protestes d'aquest grup, destaca una operació urbanística que afavoreix la família Nadal. "Aquestes famílies han intentat fer negoci   amb els doblers dels manacorins. Aquest pla encara cedeix als seus interessos", destaquen.

Aquests grups també assenyalen que el nou planejament tampoc no garanteix una rehabilitació del centre històric de la ciutat, sinó que hi posa traves. Una altra de les acusacions és que no fomenta  la creació  d'habitatges a preus  accessibles  sense l'expansió dels nuclis urbans ja existents.

Finalment, critiquen que el pla no surti de la participació ciutadana i que no fomenti un model de ciutat que tingui la sostenibilitat i el medi ambient com a objectius centrals.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF