Política 06/01/2021

El Pi critica que el rescat del sector turístic es deixi "en mans" de consultores estrangeres

La formació demana que el pla de recuperació sigui gestionat per entitats de les Balears, com ara la Fundació Impulsa i les patronals

Ara Balears
1 min
El turisme de masses sobreviurà al  covid-19

PalmaEl Pi ha criticat aquest dimecres que el pla de rescat finançat per la Unió Europea per impulsar el sector turístic balear s'hagi deixat "en mans" de les Big Four, o sigui, consultores i assessories privades. El president del partit, Antoni Amengual, ha afirmat en un comunicat que el pla s'hauria de gestionar conjuntament a través d'entitats illenques, com ara la Fundació Impulsa, un ens públic, les patronals, les associacions i les empreses turístiques de les Balears.

Amengual ha dit que no és necessari que "ningú vingui de fora a dir-nos com s'han de fer les coses, com si aquí no tinguéssim professionals", i ha afegit que "després tots ens omplim la boca dient que defensam els interessos de la nostra terra". El líder de la formació regionalista també ha avançat que demanaran explicacions al Parlament sobre aquesta decisió al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

El president d'El Pi ha afirmat que la seva formació considera "essencial" vertebrar estratègies al territori per aconseguir que els ajuts es reparteixin a totes les Illes, i ha criticat l'actitud de la presidenta del Govern, Francina Armengol, perquè "calla".

stats