El Parlament estudia reduir o suspendre l'activitat perquè un altre diputat ha donat positiu en covid-19

El contagiat és Maxo Benalal, membre de Ciutadans i secretari de la Mesa de la Cambra 

Els serveis de Recursos Humans i Prevenció de Risc del Parlament, en coordinació amb la Conselleria de Salut, estan estudiant proposar la reducció o la suspensió de l'activitat a la Cambra després que un altre diputat de Ciutadans hagi donat positiu en coronavirus. Tots els membres del grup parlamentari del partit taronja estan en aïllament i a l'espera dels resultats de la prova PCR, segons han explicat fonts de Ciutadans. A més, aquest divendres ja s'ha suspès la Comissió d'Economia que estava prevista i en la qual s'havia de votar el dictamen del projecte de llei de mesures de reactivació econòmica. 

El diputat contagiat, Maxo Benalal, que també és secretari de la Mesa de la Cambra, ha confirmat aquest divendres que ha donat positiu en coronavirus, l'endemà que la portaveu parlamentària de la formació, Patricia Guasp, informàs que n'estava afectada. "Hola a tots. Seguint els protocols de Salut després del positiu en covid-19 de la companya de grup, em varen fer una prova PCR i aquest matí m'han informat que he donat positiu. Em trob bé i amb forces", segons ha explicat Benalal a través del seu compte oficial de Twitter. 

Després de la confirmació del cas positiu en covid-19 de la diputada, el Parlament va demanar indicacions a la Conselleria de Salut sobre quins protocols ha d'aplicar respecte de la continuïtat de l'activitat parlamentària i, finalment, es va decidir que es mantenia. Aquest divendres, però, s'ha suspès la Comissió d'Economia prevista. 

La institució també va dir dijous en un comunicat que, seguint el Pla de contingència, s'ha iniciat un estudi de contactes i, una vegada que s'hagi fet, la Central Covid s'encarregarà de comunicar als contactes estrets que hauran de fer quarantena a partir del darrer dia que hagin estat en contacte amb la diputada. 

Durant aquest període se'ls farà la prova PCR i, independentment que donin positiu o negatiu, hauran de complir amb la quarantena. El Parlament va assegurar que les seves instal·lacions seran desinfectades d'acord amb els protocols i podran usar-se després "amb normalitat".

El PP demana tornar a fer plens amb menys diputats per evitar contagis

El grup parlamentari del PP ha registrat un escrit en el Parlament en què demana la convocatòria urgent de la Mesa i la Junta de Portaveus de la Cambra per valorar la possibilitat de tornar a fer sessions plenàries amb l'aforament limitat per evitar més contagis, segons ha informat en un comunicat. 

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF