Política 27/07/2021

Toni Costa, a Armengol: "Li queden menys de dos anys a la cadira del Consolat"

La presidenta del Govern acusa el PP de pensar només en rèdits electorals

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts en el ple del Parlament

PalmaEl portaveu adjunt del PP, Toni Costa, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han protagonitzat un dur cara a cara durant el ple extraordinari que ha fet el Parlament aquest dimarts. Costa ha retret a Armengol que no hagi comparegut davant del Parlament malgrat les macrobotellades i festes multitudinàries de les darreres setmanes; la restricció de llibertats de la ciutadania; la imputació de la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, i les reunions de la presidenta amb l'expresident de l'Autoritat Portuària de les Balears, Joan Gual de Torrella, abans i després de la seva detenció per la presumpta concessió irregular d'amarraments. "Cada dia és un dia menys que seurà a la cadira del Consolat. Li queden menys de dos anys", ha dit Costa durant la seva intervenció. "No s'han assumit ni les més mínimes responsabilitats per aquests fets", ha afegit, a més d'assegurar que "la temporada està en risc". Costa també ha acusat la cap de l'Executiu d'estar "amagada al búnquer del Consolat" i enviar els consellers a comparèixer a la Cambra.

Per la seva banda, Armengol ha assegurat que "no es pot dir que aquest Govern no estigui donant la cara". "Estic contestant en aquest moment, i hi ha hagut 40 compareixences d'aquest Govern entre comissions i el ple. Si vol comparar amb altres parlaments autonòmics, després m'ho explica", ha continuat.

D'altra banda, la presidenta ha reiterat que les Balears són "una de les comunitats amb menys mortalitat" i que el Govern també s'ha centrat en "la protecció d'empreses i treballadors". "Estam aconseguint reactivar l'economia i els dol", ha dit Armengol a Costa. "Per què volen governar? No els hem sentit cap proposta", ha afegit. A més, la cap de l'Executiu ha carregat contra les intencions dels populars: "Sabem per a qui volen governar i amb qui. L'extrema dreta els encanta", ha criticat, i ha reiterat que als populars "els va molt malament que les coses comencin a funcionar bé". "Només pensen en rèdits electorals en contra dels ciutadans d'aquestes illes", ha manifestat.

La presidenta no ha deixat escapar l'ocasió per mencionar les paraules de Pablo Casado en el XVI Congrés del PP de dissabte passat –quan va dir que a les Balears no es parla català, sinó mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc. "Per cert, que aquí tots parlam català, com diu l'Estatut d'Autonomia", ha afirmat Armengol.

Vox, "la pitjor oposició de la història"

Armengol també ha protagonitzat un enfrontament amb el portaveu de Vox, Jorge Campos, a qui també ha acusat de pensar només en les eleccions. "Vostès només volen governar, i això no passarà", ha dit. "Són la pitjor oposició de la història de la democràcia a les Illes Balears", ha afegit.

El portaveu de l'extrema dreta ha criticat que el Govern no hagi destinat més recursos a millorar la imatge de les Balears i a fer front a la darrera onada de contagis, i ha acusat la presidenta d'estar "amagada" mentre que la situació empitjorava.

stats