Política 04/07/2018

Cospedal tanca la campanya a Mallorca atacant Ciutadans i apel·lant al vot regionalista

La secretària general dels conservadors és la darrera dels quatre candidats més destacats a visitar les Balears abans de les votacions, que es faran aquest dijous

Jaume Ribas
2 min
Cospedal tanca la campanya a Mallorca atacant Ciutadans i apel·lant al vot regionalista

PalmaVisita exprés de María Dolores de Cospedal a Mallorca en l'esprint final de les primàries per succeir Mariano Rajoy al capdavant del Partit Popular. La secretària general del partit i expresidenta de Castella - la Manxa ha pronunciat un discurs d'uns tres quarts d'hora davant els gairebé 200 militants del partit, que han assistit a la seu del carrer del Palau Reial de Palma a escoltar-la. El president del PP balear, Biel Company, ha estat l'encarregat de presentar l'acte, al qual ha assistit la plana major del partit: la portaveu parlamentària, Marga Prohens; la portaveu a Cort, Marga Duran, i el secretari general, Toni Fuster.

Cospedal ha fet una aclucada d'ulls al corrent regionalista del PP balear, que lidera Biel Company. "El PP ha defensat la unitat nacional i també la singularitat de cadascuna de les comunitats que formam part d'aquesta gran nació", ha dit. En un to molt similar, la secretària general també ha afirmat que el PP "defensa Espanya i l'interès general, però també les autonomies i els consells".

Aquesta defensa d'un cert regionalisme li ha servit també per atacar el principal rival electoral del Partit Popular, Ciutadans. Cospedal ha assegurat que els de Rivera "no coneixen" Espanya i la seva pluralitat.

Així mateix, la candidata ha acusat els seus rivals interns de voler-se parèixer massa a Ciutadans, en una clara referència a un altre dels candidats favorits, Pablo Casado: "Alguns ens diuen que hem de canviar per parèixer-nos als que varen canviar per ser com nosaltres". De fet, per a ella, Ciutadans són "els que es colgaren sent socialdemòcrates i s'aixecaren sent liberals". Cospedal ha dit que el Partit Popular ha de ser "el referent del centredreta espanyol" i no "una fotocòpia de Ciutadans", perquè el PP "és l'original". A més, ha acusat Ciutadans de no haver estat "un soci lleial" els dos darrers anys de legislatura.

Crítiques als socialistes i crida a la "unitat"

Qui tampoc no s'ha lliurat dels atacs de Cospedal ha estat el govern socialista de Pedro Sánchez, tot i que la secretària general del Partit Popular no ha ni mencionat el Govern balear de Francina Armengol. La candidata creu que Pedro Sánchez apujarà els impostos perquè “s'han de pagar moltes factures als nacionalistes, els independentistes, els 'batasuns' i els de Podem”.

Per altra banda, la secretària general ha bravejat de la seva feina pel partit i ha fet una crida a la unitat interna. Ha demanat un procés de primàries que serveixi per "enfortir" el partit i del qual la formació surti unida. "Us oferesc unitat i us oferesc feina", ha dit per cloure l'acte.

stats