Política 27/12/2018

Cort incrementa ‘in extremis’ 110 mil euros la subvenció per a les associacions veïnals

Ho fa en una reunió d’emergència després de les queixes ciutadanes al ple

Sabrina Vidal
2 min
Cort incrementa ‘in extremis’ 110 mil euros la subvenció a les associacions veïnals

PalmaL’Ajuntament de Palma farà una modificació de crèdit del pressupost per incrementar la partida destinada a les subvencions de les associacions de veïns i les seves federacions per a 2019, que passarà de 389 mil a 500 mil euros.

La pujada “dona estabilitat a les entitats veïnals i que puguin créixer i es facin fortes”, ha justificat la regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade, qui ha mantingut una reunió d’emergència amb el batle de Palma, Antoni Noguera, durant el ple per fer factible l’increment. La negociació s’ha fet després de les dures crítiques de diferents representants d’associacions, moments abans, al consistori.

El president de la Federació d’Associacions, Joan Forteza, demanava un augment de 600 mil euros, que finalment ha quedat en 110. Si bé volien que la quantia econòmica per a 2019 fos gairebé d’un milió, el còmput global quedarà en 600 mil euros.

Per als exercicis posteriors les partides es mantenen en 607 mil euros per a 2020 i 710 mil euros per a 2021.

Retallen un 28% la partida de Participació Ciutadana

Moments abans el portaveu de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, Joan Forteza, ha recordat que només el 0,9% del pressupost municipal es destinarà a la partida de Participació Ciutadana. Segons ha explicat Forteza, suposa un descens del 28%, ja que passa de 3,8 milions d’euros a 2,5 milions d’euros.

Segons el portaveu dels veïns de Canamunt, Manel Domènech, és un reflex de la voluntat política de l’actual equip de govern. Aquest portaveu ha destacat el descens de Participació Ciutadana, i de la partida d’Urbanisme i Habitatge digne (que davalla un 7,3%), que queda amb poc més de 15 milions d’euros. D'altra banda, ha destacat les partides que s’incrementen, com Seguretat Ciutadana, amb 78,7 milions d’euros i que creix un 4,4%, i Cultura, Patrimoni i Memòria històrica, que s’incrementa un 3,9%, amb 11,8 milions.

Així mateix, també ha destacat que no hi ha cap partida per a l’esbucament de la Feixina ni per al museu Saridakis, al palau de Marivent. “Quin esforç pressupostari es dedica al control de la pujada dels lloguers, a la inspecció del lloguer turístic, al control de bancs i fons voltors…? Fins i tot el Ministeri de Defensa especularà amb Son Busquets”, ha conclòs.

stats