Política 19/10/2019

Entitats de la societat civil convoquen un "cordó humà" a Urquinaona per "defensar el legítim dret a protesta"

Els impulsors, entre els quals hi ha els Bombers, Open Arms i els manters, lamenten que els partits s'hagin intentat apropiar de la iniciativa

Marc Toro
1 min
Un noi sosté una pancarta en la qual es pot llegir  "Sols el poble salva el poble" ahir durant la mobilització durant la vaga general

BarcelonaDesprés de cinc dies de disturbis en resposta a la sentència del Procés, i en vista d'una nova convocatòria de manifestació dels CDR aquest dissabte a la plaça Urquinaona, organitzacions de la societat civil lligades a En Peu de Pau han cridat a fer a les 17.30 h (mitja hora abans de la protesta dels CDR) un "cordó humà" al mateix punt per "defensar el legítim dret a protesta dels nostres joves" i "rebaixar la tensió" davant la repressió i la desproporció policial.

Entre les organitzacions convocants hi ha Bombers de Barcelona i Bombers per la República, Open Arms, el Sindicat de Manters, els Escoltes Catalans, els Agents Rurals per la República o els Sanitaris per la República. L'objectiu és que els assistents "puguin fer-se sentir amb seguretat i garantir el seu dret a manifestació". "Serem al seu costat. Demanem protegir les persones, no els contenidors", afirmen els organitzadors en un comunicat.

En el text també lamenten que els partits hagin intentat apropiar-se de la seva convocatòria, després que aquesta tarda el candidat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha fet un missatge a Twitter difonent la crida de la societat civil per aquesta tarda. "Aprofitem per lamentar les filtracions i apropiació per part dels líders polítics durant la gestació d'aquesta iniciativa", afirmen les entitats.

El missatge de Rufián, de fet, ha fet perillar l'acció, però finalment tirarà endavant. "Davant la repressió i la duresa de les actuacions policials, fem una crida a organitzar un cordó humà de la societat civil per garantir el dret a manifestació pacífica", diu el comunicat.

stats