Política 04/06/2018

Campos, Porreres i Costitx estrenaran rondes urbanes l'any que ve

La consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha signat avui un conveni per ajudar econòmicament els tres municipis que executaran les obres

Aina Riera Serra
3 min
Campos, Porreres i Costitx estrenaran rondes urbanes de cara a l'any que ve

PalmaDesviar el trànsit per limitar la congestió de vehicles al centre dels pobles i evitar la construcció de nous vials. Aquest és l'objectiu del conveni que s'ha signat avui entre el Consell de Mallorca i els ajuntaments de Porreres, Campos i Costitx. Ho ha explicat la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, en la signatura del conveni que suposarà la inversió per part del Consell de Mallorca de 2,2 milions d'euros. En concret es destinaran 700.000 euros a la ronda de Campos, 500.000 a la de Costitx i un milió a la de Porreres.

Campos, Porreres i Costitx estrenaran rondes urbanes de cara a l'any que ve

La ronda de Costitx

El batle de Costitx, Antoni Sales, ha explicat que els doblers s'invertiran en la segona fase del vial de la ronda. Aquest anirà des de l'entrada d'Inca fins a la meitat del poble, concretament fins al carrer dels Germans de la Caritat. D'aquesta manera s'aconsegueix obrir una via paral·lela al carrer Major, ja que, tot i que és de doble sentit, registra nombrosos problemes perquè alguns trams, sobretot el tram en què esdevé el carrer de Portellada, només arriba als 3,30 metres d'amplada, cosa que provoca problemes de circulació quan han de passar els camions.

Costitx

La nova ronda permetrà desviar el trànsit rodat fora de Costitx i reduir a un sol vial de circulació el carrer Major i el carrer de la Portellada. La primera fase ja està en marxa i ara s'està fent una remodelació de l'escola Vella per poder deixar passar aquest vial urbà. Les obres començaran el setembre i es preveu que la ronda ja estigui acabada a principi de l'any que ve.

La ronda de Campos

El batle de Campos, Sebastià Sagreras, també ha celebrat la signatura del conveni. Sagreras ha explicat que el seu consistori va desestimar el projecte de fer-hi una variant sud perquè entenia que suposava una inversió massa important de doblers i la invasió d'un gran nombre de finques rurals. En comptes d'això es va proposar acabar la ronda ja existent perquè permeti rodejar Campos totalment i accedir a les sortides de Felanitx, ses Salines, Santanyí i es Trenc.

El batle ha explicat que el projecte està en fase d'execució i la previsió és que a mitjan juny estigui acabat per poder-lo treure a concurs al més aviat possible.

Porreres

La batlessa del municipi de Porreres, Francisca Mora, ha dit que la creació de la ronda és una reivindicació històrica dels porrerencs. Mora ha explicat que el vial de circumval·lació no estava acabat i que pel municipi hi circulava molt de trànsit pesat, cosa que provocava renou i problemes de circulació.

Amb la finalització de la ronda, gràcies a la subvenció d'un milió d'euros del Consell, es posarà fi a aquest problema. La circumval·lació rodejarà tot el poble i connectarà el polígon industrial, el pavelló esportiu i el parc municipal. La previsió és que les obres puguin començar també entre els mesos de setembre i octubre.

La consellera insular de Territori, Mercedes Garrido, ha dit que l'objectiu bàsic és "pacificar el trànsit i que el Consell deixi de travessar amb les seves carreteres els pobles de Mallorca".

Una de les rondes que el Consell també té damunt la taula és la d'Inca, on hi ha també una urbana pendent de finalitzar. La institució insular pretén finançar-la amb els pressupostos del 2019.

stats