CANVI DE CICLE
Política 27/02/2014

La meitat dels diputats del PP voten per error a favor de la consulta

Fins a 91 parlamentaris donen suport al dret a decidir a la cambra catalana tot i l'abstenció del PSC

R. Tugas / S. González
1 min
Els diputats del PP català al Parlament en una votació amb el portaveu, Enric Millo, indicant el vot a favor / ACN

BarcelonaEl suport a la consulta ha assolit el suport de més de dos terços dels diputats del Parlament aquest dijous. Això ha estat possible gràcies a què 9 dels 17 electes del PP presents a la cambra s'han sumat per error al vot afirmatiu que han emès CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. Els altres 8 diputats populars s'hi han oposat, com els de C's. Al seu torn, el PSC s'hi ha abstingut.

Per tant, la consulta ha rebut 91 vots a favor, 17 en contra i 18 abstencions. La votació en qüestió s'ha realitzat en motiu de l'aprovació del compte general de la Generalitat del 2011 elaborat per la Sindicatura de Comptes. El primer punt del dictamen constatava el "finançament injust que ha tingut Catalunya per afrontar l'infrafinançament de les competències que l'Estat ha transferit a les comunitats autònomes" i, per tant, fixava la "necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu per mitjà d'una consulta per definir un nou marc polític que pugui posar fi al dèficit fiscal crònic".

Fonts populars indiquen que la confusió s'ha degut a què el portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, s'ha equivocat a l'hora d'indicar el sentit del vot a la resta de diputats populars. Alguns d'aquests, però, com la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, se n'han adonat a temps i hi han votat en contra.

stats