Política 29/01/2018

Les obres de construcció per habitatges de protecció oficial a Maó arrancaran al juliol

El Govern invertirà 1,9 milions d'euros en una primera fase de 18 habitatges amb l'objectiu de trobar persones que puguin llogar-los a preus assequibles

Iván Martín
1 min
Govern, Consell i Ajuntament de Maó han unit esforços per a dur a terme aquest projecte.

MaóEl Govern balear ha escenificat aquest matí a Maó el seu compromís amb la construcció d'habitatges de protecció oficial. El conseller balear de Territori, Marc Pons; la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i la batlessa de Maó, Conxa Juanola, han destacat la inversió que es durà a terme en aquest conjunt de tres promocions d'edificacions. El Govern destinarà 1,9 milions d'euros a 18 habitatges en el carrer de Borja Moll. L'executiu també té prevista la construcció d'uns altres 40 habitatges en un solar que és propietat de l'Ibavi. Les obres començaran el mes de juliol. El període d'execució serà de 21 mesos.

La batlessa de Maó, Conxa Juanola, considera que "la iniciativa permetrà fer front a problemàtiques com la manca d'habitatge i es destinarà a lloguers assequibles per a economies mitjanes". Juanola ha explicat que "a l'Ajuntament hem prioritzat les obres d'urbanització necessàries per poder dur a terme aquesta promoció d'habitatges, i això ens permetrà fer nets els solars on hi ha tot de cases abandonades, que són unes de les zones més degradades del municipi".

En la mateixa línia s'ha expressat el conseller Marc Pons, que ha recordat que les "polítiques actives d'habitatge en matèria de construcció propicien l'edificació de 62 habitatges a l'illa després de deu anys sense cap promoció nova. D'altra banda, els ciutadans han de saber que les institucions posen al seu abast diverses línies d'ajuda per al lloguer d'immobles".

stats