Política 28/04/2014

Un grup d'experts ja redacta un esborrany de la Constitució catalana

L'article 1 diu que "Catalunya és una nació" i que es configura "com una república". L'equip està format per 10 jutges i advocats. Treballen per iniciativa pròpia amb "el coneixement i el vistiplau" de diputats de CiU, ERC, ICV i la CUP

Ara
1 min
El jutge Santiago Vidal ha dipositat el seu vot per la independència

BarcelonaUn grup de 10 experts ja treballa des de fa uns mesos en la redacció d'un esborrany d'una Constitució per a una Catalunya independent. Preparen un text curt, de menys de 100 articles, i amb la hipòtesi que Catalunya serà una república, tal com ha quedat reflectit en l'article 1 del text, que diu així: "Catalunya és una nació. Aquesta nació es configura des del punt de vista juridicopolític com una república".

Es tracta d'un esborrany "molt preliminar" que s'està fent per iniciativa pròpia, "sense cap encàrrec oficial" del Govern ni dels partits, segons ha confirmat el jutge de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal, integrant del grup d'experts, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Vidal ha remarcat que el text que s'està covant no serà l'únic; hi haurà més esborranys procedents "d'altres equips de treball", ha dit. Tot i ser una iniciativa pròpia, treballen amb "el coneixement i el vistiplau" –segons Vidal– de diputats de CiU, ERC, ICV i la CUP. També tenen el suport de representants de l'ANC, Catalunya sí i Procés Constituent.

El magistrat, que s'encarrega del capítol relatiu al poder judicial, no ha volgut desvelar qui més forma part de l'equip de treball, però ha explicat que entre els experts hi ha jutges en actiu, professors de dret i advocats especialistes en dret constitucional. "La discreció és molt important en aquest tema", ha afirmat.

stats