Política 31/10/2019

Podem es desmarca del Govern balear i critica l'ampliació de la Rafa Nadal Academy

Juan Pedro Yllanes i Mae de la Concha han criticat la decisió a la reunió de l'Executiu on s'ha aprovat la mesura

Ara Balears
2 min
El Govern ha autoritzat l'ampliació de la capacitat turística del centre de Rafel Nadal a Manacor

PalmaEls dos consellers del Govern d'Unides Podem, Juan Pedro Yllanes i Mae de la Concha, han manifestat la seva oposició a la decisió de l'Executiu d'aprovar el projecte d'ampliació de la Rafa Nadal Academy, que qualifiquen d'"urbanisme a la carta". El partit ha mostrat aquest rebuig a l'aprovació d'aquesta ampliació, que ha rebut el vistiplau al Consell de Govern d'aquest dijous, en una piulada en la qual es destaca que no és "ètic" que es concedeixin "privilegis a persones determinades".

Aquesta ampliació de la superfície permet la construcció d’un edifici d’ús esportiu de 8.000 m2 i la construcció de 15 pistes de tennis i ha generat ja les queixes d'entitats ecologistes com el GOB. Segons la formació morada, no és acceptable que les administracions públiques, "i menys des d'un pacte progressista", prenguin aquest tipus de decisions.

El GOB ja va criticar l'ús de la declaració de projecte d'interès autonòmic i la redacció d'una llei 'ad hoc' per donar cobertura a l'actuació de transformació urbanística privada de la família Nadal, perquè segons els ecologistes s'haurien d'haver tramitat per les vies urbanístiques ordinàries. Aquesta decisió, segons el GOB, "resulta clarament abusiva, vulnera l'autonomia municipal i constitueix una desviació de poder".

El centre ha estat envoltat de polèmica des de la seva inauguració el 2016, ja que es va fer en sòl rústic evitant la majoria de tràmits legals que exigeixen aquest tipus d'instal·lacions. Per a la seva aprovació es va haver de declarar el projecte d'interès autonòmic. A més, el que havia de ser un centre esportiu amb 26 pistes de tennis, diverses piscines, camp de futbol i deu pistes de pàdel va derivar en un complex que inclou un museu i un hotel.

Una esmena a la Llei d'habitatge ha permès tramitar una nova ampliació del complex sense haver de passar per la llarga tramitació que un complex d'aquestes característiques, amb un ús turístic destacat, hauria requerit, fet que ha aixecat les crítiques d'algunes entitats i fins i tot dels socis del Govern, Podem i MÉS.

stats