Política 10/05/2018

El Consell de Mallorca es queixa, per segona vegada, que IB3 l'ignora

Tant el ple com l'equip de govern retreuen a la televisió autonòmica que no seguís el lliurament de les medalles d'honor de la institució insular

Jaume Ribas
2 min
Seu central d'IB3 a Calvià

PalmaEl ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui una moció en què "reprova" la radiotelevisió pública de les Illes Balears, IB3, i l'insta a emetre l'acte en què s'atorguen les medalles d'honor i les distincions de la institució insular. El PP ha presentat un text en què demanava que IB3 retransmetés aquest acte, i que el Consell el celebràs en un lloc amb prou aforament, com ara el teatre Principal. Després de negociar-ho amb l'equip de govern, finalment la moció no especificava on s'havia de celebrar l'acte. Just abans de votar, el portaveu d'El Pi al Consell, Antoni Pastor, ha demanat incloure un tercer punt a la moció: reprovar la tasca d'IB3 per segona vegada. Tots els grups hi han estat d'acord i hi han votat a favor.

El Consell de Mallorca ja va reprovar el seguiment informatiu que la televisió autonòmica feia dels plens a principi de la legislatura. "Ni tan sols venien a les sessions", expliquen els responsables de comunicació del Consell. Des d'aquella moció de reprovació, "l'actitud ha canviat i, com a mínim, venen". Tot i això, quan Pastor ha proposat votar una altra reprovació a la televisió autonòmica, l'equip que IB3 havia enviat al ple ja havia abandonat la sessió d'aquest dijous.

Segons que ha explicat el conseller de Presidència i Participació Ciutadana, responsable de les medalles d'honor i distincions del Consell de Mallorca, Jesús Jurado (Podem), IB3 va demanar "que fos el Consell qui assumís les despeses de gravació i emissió de l'acte" que va tenir lloc a finals del passat mes d'abril. Aquesta actitud de la televisió molesta tots els grups polítics i, especialment, l'equip de govern. De fet, Podem ja ha avançat que es plantejarà traslladar als responsables de l'ens preguntes sobre el "poc seguiment" informatiu que es fa de l'activitat del Consell de Mallorca a través de la comissió parlamentària de seguiment d'IB3 al Parlament.

Tot i que ha estat el responsable del punt de la moció contra la televisió autonòmica, Pastor ha demanat a l'equip de govern que "reformuli" el format de les distincions que lliura el Consell a fi de fer un acte "atractiu" per als mitjans. Segons el conseller regionalista, la cerimònia hauria de tenir "prou interès" perquè IB3 la volgués emetre sense que el Consell hagués de pagar.

Com ha explicat Jurado, l'acte de lliurament les medalles d'honor i distincions del Consell es va retransmetre enguany a través d'un servei d''streaming' que va contractar la institució i que va difondre pels seus propis canals i a diferents mitjans digitals, com ara l'ARA Balears, l''Última Hora' o Canal 4. El vicepresident i conseller de Participació Ciutadana valora molt positivament aquest mètode i assegura que "més de 6.500 persones" varen seguir el lliurament de premis a través de l'emissió del Consell de Mallorca, "a les quals hem de sumar totes les que ho varen fer a través dels mitjans digitals".

stats