Política 09/04/2018

El Consell de Menorca debat l'acció del Govern per segona vegada en aquesta legislatura

L'equip de govern destaca el canvi que suposarà per a Menorca la reforma de la carretera general i el projecte de zonificació mentre que el Partit Popular l'acusa d'alentir l'economia

Iván Martín
2 min
La presidenta del Consell, Susana Mora ha repassat l'activitat de govern davant l'oposició

MaóEl ple del Consell Insular de Menorca ha viscut avui el segon debat sobre l'acció de política general d'aquesta legislatura. Hi ha hagut un intercanvi d'acusacions entre la presidenta del Consell, Susanna Mora, i la portaveu del Partit Popular, Salomé Cabrera. En primer lloc, Mora ha destacat "l'esforç de l'equip de govern per recuperar les inversions en cultura que en els últims anys havien quedat en un segon pla per a l'executiu insular. Alhora, cal emfasitzar l'aposta decidida per millorar els àmbits de l'educació i les noves tecnologies a través del Centre Bit d'Alaior".

Els recursos hídrics, la transició cap a les energies renovables i la garantia d'un creixement econòmic sostenible són altres punts que també ha posat sobre la taula la presidenta del Consell. D'altra banda, Susanna Mora s'ha referit a les obres de la carretera general, "uns treballs sòlids gràcies a la feina feta per aquest equip de govern i la pròrroga que vàrem aconseguir després de negociar amb el govern de Madrid. En total, més de 25 quilòmetres de millora de xarxa viària". La socialista creu que "som un equip reivindicatiu, com hem demostrat en diferents temes com les escoletes, la connectivitat i el turisme".

La portaveu del PP ho veu d'una manera radicalment oposada. Salomé Cabrera acusa l'equip de govern de "penalitzar el sector turístic amb un avanç del PTI que empitjora el panorama i una zonificació del lloguer que posa contra les cordes tota la societat menorquina. A més, han mentit perquè no volen lloguer als agroturismes ni al camp". Cabrera també assenyala l'equip de govern per "inacció", ja que "no han millorat res ni del transport aeri ni de la carretera. Això si, els col·lectius que lluïen samarretes reivindicatives han desaparegut". La portaveu dels populars qualifica la transferència de Promoció Turística d'"engany i amb una dotació econòmica irresponsable".

stats