Política 27/04/2018

El Consell de Menorca i el Govern balear regularan l'accés a la zona del far de Favàritx

L'elevat volum de vehicles que registra aquesta zona els darrers anys obliga l'administració a crear un sistema de transport públic mentre no s'aprova el pla rector d'ús i gestió de l'Albufera

Ara Balears
1 min
La zona de Favàritx és una de les més visitants pels turistes durant tota la temporada.

MaóEl Consell Insular de Menorca posarà a l'abast dels ciutadans un sistema de transport públic que facilitarà l'accés a la zona del far de Favàritx. Aquest espai veurà restringit el trànsit a causa de la insostenibilitat que representa últimament el volum de vehicles que estacionen als voltants d'aquest paratge, considerat com un reclam turístic per la seva bellesa i platges verges. Cal dir que aquesta mesura, presa juntament amb la Conselleria balear de Medi Ambient, és excepcional i només s'aplicarà durant aquesta temporada.

Així, el sistema de transport públic tindrà com a punt d'inici l'estació d'autobusos de Maó i s'ha de complementar amb la restricció d'accés al tram final del camí de Favàritx i un sistema de vigilància assumit per la Conselleria balear de Medi Ambient. D'aquesta manera, tan sols hi accediran vehicles de transport públic regular o discrecional com taxis i minibusos. En cap cas, no s'hi autoritza l'estacionament. La línia entre Maó i Favàritx començarà a operar a partir del pròxim 1 de juny. En temporada alta, entre el 15 de juny i el 15 de setembre, es faran 13 sortides des de Maó entre les 09.00 h i les 19.30 h cada dia de la setmana.

La previsió és que durant el 2018 s'aprovi definitivament el pla rector d'ús i gestió del Parc Natural de l'Albufera del Grau i en aquell moment s'establirà un estacionament regulat amb una capacitat per a 200 cotxes.

stats