Política 28/03/2019

El Consell de Menorca obre la convocatòria de beques per a estudiants amb 300.000 euros

L'objectiu dels ajuts és la compensació del cost econòmic que suposen per als estudiants menorquins i les seves famílies els estudis fora de la seva zona de residència

Ivan Martín
1 min
El departament d'Educació del Consell impulsa els ajuts a estudiants i facilita la seva tramitació.

MaóEl Consell Insular de Menorca ha obert la convocatòria de beques per a la realització d'estudis fora de l'illa per al curs 2018-2019, a la qual ha destinat un total de 300.000 euros. El termini per formalitzar la sol·licitud és de l'1 al 30 d'abril, i la principal novetat és que la tramitació es pot cursar, íntegrament, a través de la pàgina web de la institució, www.cime.es. L'any passat, es varen beneficiar d'aquesta iniciativa uns 340 estudiants.

L'objectiu de les beques que promou el Consell de Menorca és la compensació del cost econòmic que suposaenper als estudiants menorquins i les seves famílies els estudis fora de la seva zona de residència. Convé remarcar que aquestes ajudes es poden complementar amb les que convoquen l'estat espanyol o altres institucions i entitats privades. Pel que fa a les bonificacions de taxes acadèmiques, no es computen com a ajudes, de manera que la seva exempció no perjudica la quantia de l'ajuda que un estudiant pot rebre del Consell.

Avui dia, les beques que convoca el Govern balear mantenen la incompatibilitat amb les ajudes que puguin concedir altres institucions, tant públiques com privades, per a finalitats semblants a les descrites a la convocatòria del Consell. Els consells insulars han mantingut negociacions amb la Conselleria balear d'Educació, però la modificació introduïda no es considera satisfactòria. El conseller insular d'Educació, Miquel Àngel Maria, considera que "mentre no s'estableixi una compatibilitat raonable, les beques que concedeix el Govern es continuaran assignant majoritàriament a estudiants de Mallorca".

stats