Política 08/11/2018

El ple del Consell de Mallorca demana una base de l'UME que es farà a Eivissa

Es tracta d'una proposta del PP a la qual tots els partits han votat a favor menys MÉS, que se n'ha abstingut

J. R.
1 min
El ple del Consell d'aquest dijous.

PalmaEl ple del Consell de Mallorca ha votat aquest dijous una moció del Partit Popular per instar el Govern a col·laborar activament amb el Ministeri de Defensa per estudiar la creació d'una base permanent de la Unitat Militar d'Emergències (UME) a les Illes Balears. Els conservadors ja varen presentar una Proposició No de Llei (PNL) gairebé idèntica fa més de mig any al Parlament i iniciatives al Senat i al Congrés amb el mateix contingut.

El curiós, aquesta vegada, és que el Consell de Mallorca haurà d'instar el Govern balear a col·laborar amb l'executiu espanyol perquè es creï una base a les Illes Balears. L'Executiu balear assegura que està estudiant la creació d'aquesta base en col·laboració amb el Ministeri de Defensa a sa Coma, a Eivissa. Així doncs, tot i que el redactat no és explícit, el Consell de Mallorca insta l'Executiu autonòmic a fer una base a una altra illa, a Eivissa.

Durant el debat de la proposta, el Partit Popular ha confrontat amb MÉS per Mallorca, l'únic partit que no ha votat a favor de la proposta. En un comunicat, la formació conservadora critica la posició dels ecosobiranistes, que demanen una unitat d'emergències pròpia de la Comunitat Autònoma i de caràcter civil, no militar, i que ha argumentat que l'UME no és una unitat d'actuació immediata.

Mauricio Rovira, el portaveu del PP al Consell, ha destacat la tasca dels militars durant les inundacions de Sant Llorenç i altres indrets del Llevant de Mallorca i ha recordat: "Els seus efectius varen haver de viatjar des de la Península i els primers no van poder arribar a l'illa fins a unes 10 hores després de produir-se la catàstrofe".

stats