Política 19/09/2019

El Consell de Mallorca no descarta reduir l'edificabilitat en sòl rústic

La institució, però, no preveu, en cap cas, modificar la parcel·la mínima

K. O.
1 min
El GOB demana prohibir el lloguer turístic també en sòl rústic

PalmaLa consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha assegurat aquest dijous que el Consell de Mallorca no modificarà la parcel·la mínima en rústic on està permès construir, actualment fixada en 14.000 metres quadrats. Però no descarten reduir l'edificabilitat a segons quins punts malgrat que els tècnics de la institució encara no han començat a treballar en aquest sentit, tal com ha apuntat la consellera.

Des d'El Pi s'han mostrat satisfets per la "contundència" amb la qual el Pacte ha reiterat durant el ple que no augmentarà la parcel·la mínima. De fet, els regionalistes han presentat una moció que s'ha aprovat per unanimitat i on demanaven explicacions sobre el tema. "És una qüestió que preocupa a molta gent perquè pot devaluar el seu patrimoni", ha dit el conseller d'El Pi Antoni Amengual. D'altra banda, el PP ha recordat que per evitar això i limitar la construcció en sòl rústic hi ha alternatives. I el popular Mauricio Rovira ha destacat precisament l'edificabilitat.

Garcías ha reiterat que el Consell vol aprovar la modificació del Pla Territorial en què s'establiran les zones aptes per a la implantació d'instal·lacions d'energies renovables, a tot estirar, d'aquí a dos anys. La mesura té com a objectiu crear paràmetres d'integració a l'hora de fer nous parcs fotovoltaics.

stats