Política 23/09/2019

El Consell de Mallorca declararà l'emergència climàtica a l'illa

El Pacte que dirigeix la institució sol·licitarà que la presidenta Catalina Cladera posi en marxa les "polítiques necessàries" per complir els objectius de l'ONU

Ara Balears
1 min

PalmaEl PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca han presentat aquest dilluns una moció per instar la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, a declarar l'emergència climàtica a l'illa. Es preveu que la iniciativa es pugui debatre i aprovar perquè les tres formacions que dirigeixen la institució insular tenen majoria.

En el text, segons ha informat Efe, se sol·licita a Cladera que posi en marxa les "polítiques necessàries" per aconseguir els objectius de l'agenda 2030 de l'Organització de les Nacions Unides (ONU). També han reclamat que es creï una comissió d'emergència climàtica per garantir el compliment d'aquests objectius amb la participació de la societat civil i la resta d'institucions públiques. La comissió intentaria reduir la petjada de carboni i la generació de residus a Mallorca.

A més, en el comunicat, es demana que tant el Govern balear com el govern espanyol declarin la situació d'emergència climàtica a les Illes i a la resta de l'Estat amb la intenció d'"impulsar un canvi significatiu que reverteixi els efectes de la crisi climàtica".

Prop de 150 persones varen reclamar a Palma que els polítics declarin l'emergència climàtica a les Illes Balears, amb motiu de la protesta mundial per exigir als polítics mesures urgents en matèria de medi ambient, en una manifestació organitzada pels representants de Joves pel Clima a Mallorca.

stats