Política 07/09/2021

El Consell de Mallorca aprovarà que els seus càrrecs públics s'hagin d'expressar en català

Es tracta d'una proposta impulsada per MÉS per Mallorca

ARA Balears
1 min
Guillem Balboa en una imatge d'arxiu.

PalmaEl Consell de Mallorca aprovarà que els seus càrrecs públics s'hagin d'expressar en català en l'exercici de les seves funcions, a proposta de MÉS per Mallorca. Segons ha explicat el grup en una nota de premsa, la iniciativa suposa "un pas més" per al reglament que, en primer terme, estableix que els càrrecs insulars s'expressin "normalment" en català, sempre que la intervenció estigui motivada pel seu càrrec.

Segons ha informat Europa Press, ara, la proposta de MÉS elimina aquest condicionant i afegeix el component que es tracti d'un mandat del ple, "el màxim òrgan de la institució insular" En aquest sentit, la iniciativa, que es votarà aquest dijous i que, segons ha indicat MÉS, ja té el vistiplau dels seus socis, assenyala textualment que "el ple del Consell de Mallorca té el compromís que tots els representants públics de la institució s'expressin en català en l'exercici del seu càrrec".

Així mateix, durant el ple de dijous s'aprovarà també una altra resolució impulsada per MÉS, que "pretén garantir que els treballadors públics del Consell respectin els drets lingüístics de la ciutadania, amb la finalitat de facilitar la seva relació amb l'Administració".

El portaveu dels ecosobiranistes al Consell, Guillem Balboa, ha explicat que amb aquesta iniciativa no sols reclamen que la institució "actuï d'acord amb el seu propi reglament", sinó que també pretén "afermar el seu compromís amb la llengua pròpia de Mallorca, que és el català".

stats