Política 12/04/2018

El Consell i l'Ajuntament d'Alaior signen el conveni de regulació de places turístiques

Els hotelers d'Alaior regulen un total de 17 places, que generen 59.500 euros per a millores que s'efectuaran a la urbanització de Son Bou i a Cala en Porter

Iván Martín
1 min
Mora i Sugrañes han deixat al marge les seves diferències per a presentar la regularització.

AlaiorLa presidenta del Consell Insular de Menorca, Susanna Mora, i la batlessa d'Alaior, Coia Sugrañes, han signat avui el conveni relatiu a la regulació de places turístiques d'Alaior. Sugrañes ha reconegut que "no parlam de molts doblers però, en qualsevol cas, seran ben rebuts per fer millores en determinades zones turístiques. Estem encantats". Per la seva banda, Susanna Mora ha destacat la importància que té el sector turístic per al Consell i la necessitat d'adequar les infraestructures per als residents de zones turístiques.

A més, Mora recorda que "el procés de regulació de places turístiques a Menorca ha causat l'increment de 641 places noves i una recaptació de 2,2 milions d'euros. És just afavorir o recompensar aquelles zones en què els hotelers han fet un esforç per regular l'activitat". La presidenta del Consell també ha emfasitzat el consens entre la màxima institució i la majoria dels ajuntaments, ja que "tots els consistoris excepte es Castell i Sant Lluís, que no tenien places per regular, l'Associació Hotelera i els sindicats CCOO i UGT varen acordar de quina manera s'afrontaria el procés".

En el cas d'Alaior, hi ha 17 noves places turístiques regulades que generen una recaptació de 59.500 euros. Les zones que rebran millores són la urbanització de Son Bou i el passeig marítim de Cala en Porter. Coia Sugrañes ha dit que "un dels nostres objectius d'ençà que vàrem començar a governar és l'aposta per la millora d'infraestructures i equipaments a les urbanitzacions". En virtut de l'acord, l'Ajuntament d'Alaior instal·larà un rentapeus més a la platja de Son Bou, reforçarà el tancament de recollida de fems i millorarà el trànsit de vianants en el passeig marítim de Cala en Porter.

stats