Política 13/05/2015

La campanya aterra al Congrés: Rajoy acusa Sánchez de "mentir" i Montoro demana al PSOE que no beneficiï C's i Podem

En un gest inusual, el grup popular ha aplaudit llargament la intervenció del president espanyol perquè ha estat "brillant", justifica Floriano

Ara
1 min
Pedro Sánchez, amb Mariano Rajoy al fons, en un moment del debat al Congrés.

MadridLa campanya electoral ja ha aterrat al Congrés. Durant la sessió de control d'aquest dimecres, el president espanyol, Mariano Rajoy, ha acusat el líder de l'oposició, el socialista Pedro Sánchez, de "mentir" amb les xifres de joves que han marxat a l'estranger per buscar feina. Al seu torn, el secretari general del PSOE ha rebutjat qualsevol lliçó de Rajoy en matèria d'atur i li ha augurat que els ciutadans aviat el deixaran sense feina.

Davant l'acusació del secretari general del PSOE que Rajoy només ofereix als joves "el passaport o l'INEM", el cap de l'executiu central ha exposat el risc que suposen les polítiques econòmiques socialistes i que, segons el seu punt de vista, representen "tornar enrere, a una època ja superada".

En un gest inusual, el grup popular ha aplaudit llargament la intervenció de Rajoy al Congrés, durant gairebé un minut. Preguntat sobre el perquè d'aquesta resposta, el vicesecretari d'Organització del PP, Carlos Floriano, ha justificat que ha estat "una intervenció brillant del president".

Preguntat sobre el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, el ministre d'Hisenda ha assegurat que si surten escàndols al País Valencià es perquè "les institucions funcionen". En aquest sentit, Montoro ha acusat el PSOE "d'enfangar la política", perquè amb aquesta estratègia "no perjudiquen el govern [espanyol] sinó també l'oposició, fa que se'n beneficiïn els que no estan asseguts a aquesta cambra", el Congrés. És a dir, Ciutadans i Podem.

stats