Política 03/04/2019

El Congrés convalida la bonificació per als fixos discontinus, malgrat el vot en contra del PP

El reial decret llei forma part d'una sèrie de mesures socials promogudes pel PSOE i avalades pels partits que donaren suport a la moció de censura

K. O.
1 min
Cambrer a Palma

PalmaLa Diputació Permanent del Congrés espanyol, l'òrgan parlamentari que assumeix les funcions del ple quan les Corts estan dissoltes, ha convalidat aquest dimecres els reials decrets promoguts pel PSOE i que han estat avalats pels partits polítics que donaren suport a la moció de censura contra Mariano Rajoy. Entre les mesures aprovades, s'ha convalidat la bonificació del 50% per als fixos discontinus, que afecta 60.000 treballadors de l'hoteleria i el sector turístic de les Balears. El Partit Popular hi ha votat en contra, mentre que Ciutadans se n'ha abstingut.

Des del PSIB, Pere Joan Pons, qui, a més, té representació a la Diputació, ha qualificat de "bona notícia" la convalidació d'aquests sis decrets llei socials, tot i que ha lamentat que, "malauradament, hagi estat amb el vot en contra del Partit Popular", ja que es tracta de "mesures que milloren la vida dels ciutadans i ciutadanes". Els decrets llei convalidats són, la majoria, de marcat caràcter social i preveuen mesures per lluitar contra la precarietat laboral o la igualtat entre homes i dones, a més de la recuperació del subsidi per a aturats majors de 52 anys. Pel que fa a la igualtat, aquestes mesures també inclouen l’ampliació del permís de paternitat i fan possible que s’avanci en corresponsabilitat.

D'aquesta manera, PSOE, Units Podem, ERC, PDeCAT, PNB, Compromís i Bildu han coincidit en les sis votacions. Per part seva, PP i Ciutadans només han coincidit en una de les sis: en el decret del lloguer. El grup popular, per tant, ha quedat tot sol defensant el no a tots els decrets.

stats