Política 27/02/2018

El Consell de Formentera assumeix les competències turístiques

Millora la dotació econòmica i s'incorpora la transferència de personal i de funcions i d'importants serveis

Ara Balears
2 min
La transferència permetrà la creació d'un observatori turístic a l'illa.

PalmaLa Comissió Mixta de Transferències ha aprovat el traspàs de les competències de Promoció Turística per a Formentera. Així, s'ha donat llum verda al text definitiu, que també trasllada les competències a Menorca i Mallorca, i millora el finançament per a Eivissa, que va assumir la seva promoció turística el 2015.

A través de l'àrea de Turisme, el Consell de Formentera ha assenyalat en una nota que rebrà l'11,07% del pressupost total del Govern per a promoció, la qual cosa suposa una millora econòmica, de servei i funcions respecte de "la transferència de competència plantejada pel PP el 2015".

En aquesta línia, a banda de la partida econòmica, es transfereixen funcions "tan importants" com estadístiques, estudis de mercat i creació de producte, entre d'altres.

"Es tracta d'un bon acord, perquè finalment es millora la dotació econòmica, que serà aproximadament d'un milió d'euros, i sobretot s'incorpora la transferència de personal i de funcions i importants serveis inherents a promoció turística", ha explicat Alejandra Ferrer, consellera de Territori i Turisme.

Segons Ferrer, també es complirà amb el calendari fixat, ja que "es garanteix que a partir de l'1 d'abril d'aquest any es farà efectiu el traspàs de competències amb la seva corresponent dotació econòmica".

En aquesta línia, el 2018 "serà un any atípic" per a Formentera, perquè té una sèrie de compromisos a executar en col·laboració amb l'Agència de Turisme Balear (ATB), encara que la transferència es faci efectiva iniciat ja l'any.

Aquesta transferència permetrà realitzar una promoció més individualitzada, tenint en compte els interessos i característiques de Formentera, i també iniciar "destacats projectes com la creació d'un observatori turístic de l'illa", destaquen des del Consell.

Després de ser aprovat en la Comissió Mixta, el text definitiu haurà de tenir el vistiplau dels plens dels consells i, finalment, la reunió de la Comissió Mixta i el posterior vistiplau pel Consell de Govern.

stats