Política 20/03/2018

Els consells insulars gestionaran la promoció turística a partir de l'1 d'abril

La reunió de la comissió mixta entre l'Executiu insular i els consells també ha avançat en la feina prèvia a la transferència de les competències de Joventut al Consell de Mallorca

Jaume Ribas
2 min
La reunió mixta del Govern i els Consells insulars ha tengut lloc al Consolat de Mar.

PalmaLa competència en matèria de Promoció Turística exterior serà finalment per als consells insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. La comissió mixta entre els governs insulars i el Govern autonòmic s'ha duit a terme aquest dimarts horabaixa al Consolat de Mar i ha enllestit tots els tràmits per aprovar la transferència de les competències de l'Agència Balear de Turisme (ATB) als consells.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat l'acord amb els consells com "un fet històric" i s'ha mostrat convençuda que "les competències es gestionen millor si es gestionen més a prop dels ciutadans". Tot i així, ha explicat que l'ATB continuarà mantenint les competències en la coordinació entre les quatre illes i amb la secretaria de Turisme del Ministeri, a més de continuar gestionant el fons de l'ecotaxa.

Els consells tindran una transferència anual de pressupost de 5,6 milions d'euros i 7 fins al 2022. A més, l'ATB transferirà personal al Consell de Mallorca a fi que l'1 d'abril tots els consells insulars puguin gestionar la promoció turística. Abans, aquest mateix divendres, 23 de març, la transferència competencial serà aprovada pel Consell de Govern.

La legislatura passada, el Govern de José Ramón Bauzá va negociar amb els consells insulars un traspàs de competències que finalment només va acceptar l'illa d'Eivissa. Ara, la pitiüsa major s'ha sumat a l'acord del Govern balear amb Mallorca, Menorca i Formentera i millorar la dotació econòmica per a promoció turística.

En la reunió d'aquesta comissió mixta entre Govern i consells també s'ha tractat el traspàs de competències en Joventut al Consell de Mallorca, atès que la resta de consells insulars ja gestionen aquesta matèria. Segons ha explicat Francina ARmengol, s'ha enllestit l'acord sobre la transferència de fons i de personal perquè pugui ser aprovat en el ple del Consell de Mallorca i se n'acabi d'ultimar el traspàs el darrer trimestre d'enguany.

stats